Αυτοδιοίκηση

Οι ορκωμοσίες των νέων Δημοτικών και Κοινοτικών αρχών της Λακωνίας για την αυτοδιοικητική περίοδο που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου θα ορκιστούν την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 στις 12 το μεσημέρι στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Τη Λακωνία επισκέφθηκε, για μια ακόμη φορά, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με Διευθυντές και τμηματάρχες των υπηρεσιών της Π.Ε. Λακωνίας ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του.

Την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπογραμμίζει ο εκλεγείς Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Ο Πέτρος Δούκας ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης.

Με δήλωση του ο κ. Γρήγορης Αποστολάκος απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του Δήμου Σπάρτης. Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα.

H ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μονεμβασίας κα. Θεοδούλη Σπυριδάκου ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή της να είναι υποψήφια Δήμαρχος Μονεμβασίας.

Η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» με την «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» (ΑΝΑΣΑ) θα έχουν κοινή κάθοδο στις Δημοτικές εκλογές του Δήμου Σπάρτης.

Μια ηχηρή παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος. Παράνομη χαρακτήρισε την απόφαση του Δημάρχου Ευρώτα κ. Βέρδου για τις αλλαγές στις τοποθετήσεις Προϊσταμένων στο Δήμο Ευρώτα.

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Ο Σωτήρης Παπανικολάου ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ευρώτα.

Ανακοίνωση - δήλωση εξέδωσε ο κ. Φίλιππος Πήλιουρας, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος στον πρώην Δήμο Γερονθρών και δύο φορές ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Ευρώτα.

Ο γεωπόνος κ. Δημήτρης Νταλιάνης ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ευρώτα.

Ο Γιώργος Μαρουδάς ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ευρώτα.

Με ανακοίνωση τους οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα αναφέρονται στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την Λακωνία.

Ο  Ιατρός Παθολόγος κ. Παναγιώτης Νικολινάκος ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Μονεμβασίας.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε τα Παπαδιάνικα Λακωνίας του Δήμου Μονεμβασίας και είχε συνάντηση και συζήτηση με πολίτες της περιοχής.

Ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης.

Συνάντηση - συζήτηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης εξέδωσε ψήφισμα σχετικά με τον επιχειρούμενο επανασχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δείτε αναλυτικά.

Στις πληγείσες περιοχές τα προβλήματα που ανέκυψαν από τις πλημμύρες εντοπίζονται κυρίως στο αγροτικό οδικό δίκτυο, σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, καλλιεργούμενες εκτάσεις και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Συνάντηση - συζήτηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19/12/2018 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα.

Οι ΝΟ.Δ.Ε Πελοποννήσου της Ν.Δ πραγματοποίησαν εκδήλωση στην Τρίπολη με ομιλητή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα. Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε ο Πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Δείτε το video.

Οι ΝΟ.Δ.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας σας προσκαλούν σε εκδήλωση το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 19:00 μ.μ. στην Τρίπολη με ομιλητή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα.

Το κτίριο αυτό έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού στον πρώην Δήμο Μυστρά, προκειμένου να λειτουργήσει σ’ αυτό «Μουσείο Λαϊκής Τέχνης».