Αυτοδιοίκηση

η "Αυτοδιοίκηση" μεταφέρεται στο "Ειδήσεις". Από σήμερα τα θέματα του μενού "Αυτοδιοίκηση" θα καταχωρούνται στο μενού "Ειδήσεις".

Την κήρυξη του Δήμου Ανατολικής Μάνης σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, μετά την πυρκαγιά του περασμένου Σαββατοκύριακου, εισηγείται αρμοδίως η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μέχρι την Δευτέρα έτοιμη η έκθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις καταστροφές σε έργα υποδομής, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, καθώς και σε δασικό επίπεδο από την πυρκαγιά στην Μάνη.

Τηλεδιάσκεψη είχε για το θέμα αυτό ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τους αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες των πέντε Π.Ε.

Στην υπογραφή συμβάσεων έργων στην Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 2.130.000 ευρώ, προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προς τα μεγάλα έργα υποδομής παρουσίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίπολη.

Συνολική πίστωση 5,6 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί άμεσα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Π.Ε. Λακωνίας για την υλοποίηση σειράς έργων.

Πίστωση 5 εκ. ευρώ διατέθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να δημοπρατήσει σε μία εργολαβία παρεμβάσεις στο εθνικό δίκτυο και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 55.275.161,29 ευρώ χρηματοδοτούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σειρά θεμάτων που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου έθεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έθεσε στον πρωθυπουργό όλα τα μεγάλα ζητήματα ανάπτυξης, τις στοχεύσεις, αλλά και τα προβλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Φορείς της Λακωνίας και της Σπάρτης συνάντησε στην λακωνική πρωτεύουσα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Αυτοψία στο εξελισσόμενο έργο που αφορά την βελτίωση του οδικού άξονα Νεάπολη - Μεσοχώρι - Φαρακλό, προϋπολογισμού δαπάνης 2.000.000 ευρώ, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.

Νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 12,7 εκ. ευρώ προτείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Για την Λακωνία Συντήρηση της Εθνικής Οδού Τρίπολη - Σπάρτη - Γύθειο κατά τμήματα, με προϋπολογισμό 1.800.000 €

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα η σύμβαση για την ολοκλήρωση της κατασκευής του επαρχιακού δρόμου Σκούρα - Γεράκι προϋπολογισμού 2.121.269,25 ευρώ.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα η πρώτη συμπληρωματική σύμβαση για τα έργα βελτίωσης της ευστάθειας του εδάφους στην κατολίσθηση που έχει προκύψει εκ νέου στην παράκαμψη των Βουτιάνων.

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η τεχνική μελέτη για την παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου, νότια του πύργου Κουμουνδούρου, στην 1η επαρχιακή οδό Καλαμάτας - Αρεόπολης.

Σε συστράτευση κάλεσε ο Παναγιώτης Νίκας, δηλώνοντας ότι το φυσικό αέριο αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Διαβάστε τι ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες δύο έργων συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Λακωνία με την εγκατάσταση του αναδόχου από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε Λακωνίας.

«Στη Λακωνία ένα από τα βασικά πράγματα που κάνουμε είναι μελέτες για την ανάδειξη του Ευρώτα. Επίσης θα βελτιώσουμε το δρόμο μέχρι το Γύθειο και τη Μονεμβασιά, ενώ θα κάνουμε και τη γέφυρα της Σκάλας», ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Θα υποστηριχθούν, οικονομικά ή με διάθεση τροφίμων, συνολικά 14.121 οικογένειες σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θα υποστηριχθούν δήμοι για συσσίτια, όπως επίσης και οι 8 μητροπόλεις της Περιφέρειας για τα ευαγή τους ιδρύματα.

Το μισό εκατομμύριο ευρώ πλησιάζει η μέχρι τώρα δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προμήθεια των υλικών και των αναλώσιμων που ζητούνται από τις δημόσιες δομές υγείας, προμήθεια η οποία γίνεται σε καθημερινή βάση.

«Αμέσως μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορονοϊό πρέπει να δούμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα την κατάσταση στον τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Τρεις οικίσκοι τύπου isobox παραδόθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη στα Κέντρα Υγείας Αρεόπολης, Γυθείου και Βλαχιώτη.

Η Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση των συμβατικών τευχών για τη δημοπράτηση 5 σημαντικών έργων στην Π.Ε Λακωνίας συνολικού προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ.