Αυτοδιοίκηση

Νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 12,7 εκ. ευρώ προτείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Για την Λακωνία Συντήρηση της Εθνικής Οδού Τρίπολη - Σπάρτη - Γύθειο κατά τμήματα, με προϋπολογισμό 1.800.000 €

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα η σύμβαση για την ολοκλήρωση της κατασκευής του επαρχιακού δρόμου Σκούρα - Γεράκι προϋπολογισμού 2.121.269,25 ευρώ.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα η πρώτη συμπληρωματική σύμβαση για τα έργα βελτίωσης της ευστάθειας του εδάφους στην κατολίσθηση που έχει προκύψει εκ νέου στην παράκαμψη των Βουτιάνων.

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η τεχνική μελέτη για την παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου, νότια του πύργου Κουμουνδούρου, στην 1η επαρχιακή οδό Καλαμάτας - Αρεόπολης.

Σε συστράτευση κάλεσε ο Παναγιώτης Νίκας, δηλώνοντας ότι το φυσικό αέριο αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Διαβάστε τι ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες δύο έργων συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Λακωνία με την εγκατάσταση του αναδόχου από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε Λακωνίας.

«Στη Λακωνία ένα από τα βασικά πράγματα που κάνουμε είναι μελέτες για την ανάδειξη του Ευρώτα. Επίσης θα βελτιώσουμε το δρόμο μέχρι το Γύθειο και τη Μονεμβασιά, ενώ θα κάνουμε και τη γέφυρα της Σκάλας», ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Θα υποστηριχθούν, οικονομικά ή με διάθεση τροφίμων, συνολικά 14.121 οικογένειες σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θα υποστηριχθούν δήμοι για συσσίτια, όπως επίσης και οι 8 μητροπόλεις της Περιφέρειας για τα ευαγή τους ιδρύματα.

Το μισό εκατομμύριο ευρώ πλησιάζει η μέχρι τώρα δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προμήθεια των υλικών και των αναλώσιμων που ζητούνται από τις δημόσιες δομές υγείας, προμήθεια η οποία γίνεται σε καθημερινή βάση.

«Αμέσως μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορονοϊό πρέπει να δούμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα την κατάσταση στον τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Τρεις οικίσκοι τύπου isobox παραδόθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη στα Κέντρα Υγείας Αρεόπολης, Γυθείου και Βλαχιώτη.

Η Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση των συμβατικών τευχών για τη δημοπράτηση 5 σημαντικών έργων στην Π.Ε Λακωνίας συνολικού προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ.

Εθελοντές αναζητά ο Δήμος Σπάρτης για να προσφέρει επιπλέον βοήθεια ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες και στα μοναχικά άτομα της 3ης ηλικίας αυτές τις δύσκολες ώρες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Προγραμματική σύμβαση για την οργάνωση και λειτουργία στην Σπάρτη του Κέντρου Τουριστκής Πληροφόρησης υπογράφηκε στην Τρίπολη.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον ανάδοχο, η σύμβαση για το έργο συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Σπάρτη - Χρύσαφα - Αγριάνοι, προϋπολογισμού μελέτης 300.000 ευρώ.

Eγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η διαδικασία που σηματοδοτεί την έναρξη της εκπόνησης μελέτης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης, το οποίο αποτελεί αίτημα χρόνων της κοινωνίας της λακωνικής πρωτεύουσας.

Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση η υλοποίηση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή του Ταϋγέτου που είχε προτείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο σχεδιασμός και οι απαιτούμενες δράσεις για την ανάδειξη του ποταμού Ευρώτα ως πολιτιστικού, ιστορικού και περιβαλλοντικού πάρκου, αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας.

Στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Π.Ε Λακωνίας στη Σπάρτη παρευρέθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Σύσκεψη για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Το Συμβούλιο της Δ.Κ. Σκάλας του Δήμου Ευρώτα καλεί τους Επαγγελματίες της Σκάλας στις 15/1/2020 στο Δημαρχείο στη Σκάλα, για ενημέρωση με θέμα τον διπλασιασμό των Δημοτικών Τελών στα καταστήματα της Σκάλας.

Δριμύ κατηγορώ από την Δημοτική παράταξη του Γιώργου Μαρουδά «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα» για τον προϋπολογισμό του 2020 στο Δήμο Ευρώτα.

Ειδική συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να συζητηθεί ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας, καθώς και το ειδικό σχέδιο δράσης για το 2020.

Το νησάκι Κρανάη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πόλους τουριστικής έλξης της περιοχής του Γυθείου. Η θέση του και η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη του Γυθείου.

Στην έγκριση 600.000 ευρώ για την κατασκευή της κερκίδας και των εργασιών ηλεκτροφωτισμού του αγωνιστικού χώρου του νέου σταδίου Γυθείου προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος από το πρόγραμμα Φιλόδημος IΙ.