Αρθρογραφία

Μαργαρίτα Σπυριδάκου: «Καθήκον όλων μας είναι να ενώσουμε δυνάμεις, να επεξεργαστούμε και να υλοποιήσουμε άμεσα αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο  για τον τόπο μας».

Στην αναπτυξιακή πνοή που δίνει σήμερα στον τόπο μας η νέα περιφερειακή διοίκηση της Πελοποννήσου, ο τουρισμός παραμένει σημαντική κινητήριος δύναμη.

Μαργαρίτα Σπυριδάκου: «το πολιτιστικό απόθεμα της Λακωνίας είναι τεράστιο και αποτελεί το μεγάλο της συγκριτικό πλεονέκτημα που αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να αποφέρει εκρηκτική ανάπτυξη».

«Ο νέος Μητροπολίτης μας είναι καταξιωμένος με πολλά χαρίσματα και γνώσεις όπως και ο π.Συμεών. Δεν χρειάζεται να κάνουμε συγκρίσεις και να εξάγουμε συμπεράσματα με κοσμικό χαρακτήρα». Γράφει ο Χρήστος Αναστασάκος, Ιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ανατολικής Μάνης.

«Επικίνδυνος πολιτικός είναι εκείνος που δεν μπορεί να διοικήσει πρώτα τον εαυτό του και από την άλλη μεριά ο πολίτης για να μπορεί να διοικήσει πρέπει πρώτα να μπορεί να αυτοδιοικηθεί». Γράφει ο Χρήστος Αναστασάκος, Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Άρθρο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας κ. Σταύρου Αραχωβίτη με θέμα : «η πραγματική εικόνα της Ελληνικής οικονομίας».

Θανάσης Δαβάκης : «Οι αποφάσεις και η «συμπεριφορά» του κ. Καμμένου έχουν κλονίσει τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υφίσταται μεταξύ των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, πλήττοντας με αυτόν τον τρόπο το κύρος του θεσμού του Υπουργού Εθνικής Άμυνας».

Άρθρο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ειδική έκδοση του Economist «Ο κόσμος το 2016» με τίτλο «Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού».

"Μετά από 5 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων και απροκάλυπτων εκβιαστικών διλημμάτων έπρεπε άμεσα να παρθούν αποφάσεις με καθαρό μυαλό, με αξιολόγηση πάρα πολλών δεδομένων, με γνώση των εναλλακτικών επιλογών και πλήρη συναίσθηση της υφιστάμενης κατάστασης".

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας : η επαγγελία μιας αδύνατης μεταρρύθμισης , γράφουν οι : Ανάργυρος Μαριόλης, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής Κ.Υ Αρεόπολης, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής και Ιωάννης Κυριόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας (ΕΣΔΥ).

"Η ΠΝΠ για τα αποθεματικά των ΟΤΑ δεν διαλύει ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια. Αντιθέτως, διασφαλίζει μισθούς και συντάξεις". Άρθρο του Αραχωβίτη Σταύρου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας.

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ιδιαίτερα μετά την διαφαινόμενη αποτυχημένη απόπειρα εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά την προκήρυξη εκλογών. Άρθρο του Αντώνη Παυλάκου, Μέλους Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας.

Σε ένα μήνα αποχαιρετάμε το 2014 με την οικονομία, τα ασφαλιστικά ταμεία και την κοινωνία σε κατάσταση αποσύνθεσης. Ολοκληρώνεται και η οικονομική χρήση για την οποία θα συντάξουμε φορολογικές δηλώσεις τον Μάρτιο του 2015. Άρθρο του Αραχωβίτη Γ. Σταύρου, τ.  βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.

"Ποινικοποίηση της Δημοτικής Ζωής σημαίνει να διώκεται κάποιος για τις Δημοτικές του θέσεις ή τις Δημοτικές του απόψεις. Αυτό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο χωρίς συζήτηση." Άρθρο του Χρήστου Α. Πλειώτα, Δικηγόρου

"Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η θυμώδης αντίδραση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Φορτσάκη προς του νεαρούς φοιτητές που κατ’ αυτόν, παρακώλυαν την συνεδρίαση της Συγκλήτου". Άρθρο του Χρήστου Α. Πλειώτα, Δικηγόρου

"Σήμερα επιθυμώ να πάρω θέση επί ενός εξέχοντος κατ’ εμέ ζητήματος δημοκρατίας, που με απασχολεί καιρό και αναφέρεται στο θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα της ελευθερίας του τύπου και της έκφρασης". Άρθρο του Χρήστου Α. Πλειώτα, Δικηγόρου

"Πάντα με γοήτευε να προβλέπω το απρόβλεπτο, πλην όμως όχι με συναισθηματικές εξάρσεις, αλλά με λογικά επιχειρήματα". Άρθρο του Χρήστου Α. Πλειώτα, Δικηγόρου

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Τσίπρα στην ΔΕΘ, γίνεται αναφορά για τις στοχεύσεις μας σχετικά με την στήριξη της παραγωγής. Άρθρο του Αραχωβίτη Γ. Σταύρου, τ.  βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.

Το αδίκημα της εκβίασης κατά των επιχειρήσεων σύμφωνα με το Άρθρο 385 παρ. 3 Π.Κ. Γράφει ο Σκρεπέτης Γεώργιος, Πτυχιούχος Νομικής Α.Π.Θ., Ασκούμενος Δικηγόρος.

"Πριν λίγες μέρες η «Χρυσαλλίδα» επέστρεψε για να πάρει στα φτερά της τον Καραναγνώστη και να πετάξουν πια μαζί πίσω στο χθες, μιας και μαζί έγραψαν την δική τους μικρή ιστορία σε τούτη την πόλη", γράφει ο Δημοσθένης Α. Ματάλας, πρώην Δήμαρχος Σπαρτιατών.

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!! Μεγάλη λέξη με απέραντη δύναμη. Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζεται η ιδιότητα ή το γνώρισμα του Δικαίου". Άρθρο του Χρήστου Α. Πλειώτα, Δικηγόρου

"Η πόλη των Σπαρτιατών αναγνωριζόταν τουλάχιστον σιωπηρά από όλους ως προστάτιδα της Ειρήνης του αρχαίου κόσμου". Άρθρο του Χρήστου Α. Πλειώτα, Δικηγόρου

"Το άρθρο 358 του Ποινικού μας κώδικα τιμωρεί ως πλημμέλημα την παραβίαση της υποχρέωσης των γονέων, προς διατροφή των τέκνων τους". Άρθρο του Χρήστου Α. Πλειώτα, Δικηγόρου

Τούτες τις μέρες ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αποζημίωσης για τους παραγωγούς Εσπεριδοειδών και Βρώσιμης Ελιάς μέσω του προγράμματος «ΕΤΗΣΙΟ 2011» που αφορούσε τον παγετό στις 10/3/2011. Άρθρο του Αραχωβίτη Γ. Σταύρου, τ.  βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για αριθμούς, σκεφθείτε: 3 εκατομμύρια παιδιά, νέοι, οικογενειάρχες, ηλικιωμένοι άνθρωποι.  Άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν γιατί δεν μπορούν να πάρουν ούτε ασπιρίνη. Άρθρο του Αραχωβίτη Γ. Σταύρου, τ.  βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.

σελ. 1η

< Previous Next >

123