Υγεία

Στην περιοχή έχει υπάρξει τα προηγούμενα χρόνια εκδήλωση κρουσμάτων ελονοσίας. Η πίστωση που θα διατεθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέτος θα ανέλθει μέχρι και 200.000 ευρώ.

Συνολικά 14 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε την Τετάρτη 1/4/2020.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης 2 υπαλλήλων στο Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό τμήμα. Επιπρόσθετα, έχουν πραγματοποιηθεί και δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Θα διενεργούνται αιμοληψίες εκτός Νοσοκομείου σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας στη διεύθυνση Αγίου Νίκωνος 124 στη Σπάρτη. Θα κλίνονται ραντεβού στο τηλέφωνο 2731093163.

Έκτακτα προληπτικά μέτρα με στόχο την προφύλαξη των Δημοτών και των Εργαζομένων από την διασπορά του κορονοϊού έλαβε ο Δήμος Σπάρτης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης για την ετοιμότητα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορoνοϊού λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Δύο ISOBOX, ειδικής κατασκευής, τα οποία προορίζονται για τον έλεγχο ενδεχομένως πασχόντων από κορoνοϊό και τα οποία θα τοποθετηθούν στα Κέντρα Υγείας Αρεόπολης και Βλαχιώτη, θα προμηθευτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Περιορίζεται αυστηρά σε μία ώρα ημερησίως και μόνο ένα άτομο ανά ασθενή το επισκεπτήριο στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κορονoϊό.

Ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές εργασίες ελέγχου - καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πλήρη ανάπτυξη των προβλεπόμενων κλιμακίων.

Σε ετοιμότητα είναι η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου κρούσματος κορονοϊού. Το Νοσοκομείο Μολάων ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ - Δείτε ποια μέτρα έχουν ήδη ληφθεί.

Εκδόθηκε η σχετική προκήρυξη για τη κάλυψη επτά (7) μόνιμων θέσεων Ειδικευμένων Ιατρών με βαθμό Επιμελητή Β' στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων. Δείτε αναλυτικά.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΣΝ η συζήτηση αφιερώθηκε στην Πρωτοβουλία για την Υγεία, με παρεμβάσεις από το κοινό αλλά και από συνεργάτες του ΙΣΝ.

Tο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργανώνει την 17η Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 22/1/2020 στο χώρο του Κέντρου Υγείας Aρεόπολης.

Με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας θα καλυφθεί η δαπάνη για την μεταφορά της μονάδας εκτάκτων περιστατικών σε χώρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης.

Ορκίστηκε στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, o νέος Αναπληρωτής Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική Μονάδα «ΜΟΛΑΟΙ», κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Ιατρός κ. Ανάργυρος Μαριόλης για την ολική επαναφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την γενική/οικογενειακή ιατρική.

Τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της επικύρωσης της προσφοράς του Ιδρύματος για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης.

Με ηχηρά μηνύματα από τον κλάδο του φαρμάκου, αλλά και καινοτομίες ως προς την απονομή των τιμητικών διακρίσεων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Salus Index Awards 2019, που διοργανώνει κάθε χρόνο η εκδοτική εταιρεία New Times.

Πλήθος ασθενών εξετάστηκαν και έλαβαν συμβουλές από την καθηγήτρια κ. Α. Μητράκου, η οποία μίλησε στο κοινό τονίζοντας τη σημασία των αλλαγών του τρόπου ζωής στην καλή ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Κλιμάκιο εξειδικευμένων ιατρών θα επισκεφθεί το Κ.Υ Αρεόπολης το Σάββατο 9/11/2019 και θα παράσχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και συμβουλές σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης.

Η ομάδα του Κ.Υ Αρεόπολης οργάνωσε, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ακόμη μία επιτυχημένη εκδήλωση αγάπης και ιατρικής φροντίδας για τον τοπικό πληθυσμό.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 21/9/2019 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη. Η θεματολογία της ημερίδας απευθύνεται τόσο προς τους ιατρούς και συνολικά στους επαγγελματίες υγείας όσο και στο ευρύ κοινό.

Κατά την σύντομη παραμονή του ενημερώθηκε για τις άμεσες προτεραιότητες όχι μόνο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, αλλά και για την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ιατρική Απόβαση 2019, φοιτητές από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας εκπαιδεύονται και συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Ένα πολύ ενδιαφέρον επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Καρδιά και Άσκηση» διοργανώνει το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης την Τετάρτη 7/8/2019.

σελ. 1η