Υγεία

η "Υγεία" μεταφέρεται στο "Ειδήσεις". Από σήμερα τα θέματα του μενού "Υγεία" θα καταχωρούνται στο μενού "Ειδήσεις".

Η νέα Αναισθησιολόγος ανοίγει τον κύκλο των μόνιμων ιατρικών προσλήψεων στο Νοσοκομείο Μολάων, καθώς αποτελεί την 1η από τους 16 μόνιμους Ιατρούς που αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ενισχύεται με 1,6 εκατ. ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας - Eντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Μία ακόμα σημαντική δράση του Νοσοκομείου Μολάων με στόχο την υγειονομική φροντίδα του πληθυσμού της περιοχής.

Το εθελοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει και φοιτητές από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, εκπαιδεύονται και συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Κ.Υ Αρεόπολης για ένατη συνεχόμενη χρονιά.

O διορισμός της κα. Παπαγεωργίου ως Διοικήτριας στο Γενικό Νοσοκομείο ΛΑΚΩΝΙΑΣ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 19/8/2020 και φέρει τις υπογραφές του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια και του Υφυπουργού κ. Κοντοζαμάνη.

10 επιπλέον θέσεις επικουρικού προσωπικού εγκρίθηκαν από το Υπ. Υγείας και θα στελεχώσουν άμεσα τη Ν.Μ. Μολάων, ευοδώνοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης.

Σήμερα (17/9/2020) ανακοινώθηκαν 359 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων το 1 στην Π.Ε Λακωνίας.

Με τη βοήθεια του νέου εξοπλισμού, κάθε εισερχόμενος στο Νοσοκομείο Μολάων υποβάλλεται σε θερμομέτρηση, απολύμανση των υποδημάτων του και αντισηψία χεριών, αυτόματα, χωρίς καμία κίνηση.

Βράβευση από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ για το Νοσοκομείο Μολάων, για την εμβολιαστιακή κάλυψη του προσωπικού του σε ποσοστό 79,68%.

Στην Κρεμαστή Λακωνίας βρέθηκε η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων παρέχοντας υπηρεσίες προληπτικής Ιατρικής.

Έξι θέσεις Μονίμων Ιατρών εγκρίθηκαν από το Υπ. Υγείας, έχοντας ως στόχο την ενδυνάμωση της Ν.Μ. Μολάων, ευοδώνοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης.

Το υψηλότερο ποσοστό αντιγριπικού εμβολιασμού από όλα τα Νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας απέσπασε η Ν.Μ. Μολάων με το προσωπικό της να εμβολιάζεται σε ποσοστό 79,69%.

Η φωνή της διάσημης ηθοποιού και παρουσιάστριας ενσαρκώνει από σήμερα το εισαγωγικό μήνυμα του τηλεφωνικού κέντρου της Ν.Μ. Μολάων.

Ολοκληρώθηκε η υποβολή της πρότασης για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, με στόχο την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.922.764 ευρώ.

Tην αναγκαιότητα ύπαρξης νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επισήμανε για μία ακόμα φορά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της Περιφέρειας.

«Ολοκληρώθηκε η 1η φάση εργασιών και αποκατάστασης των εξωτερικών χώρων του Νοσοκομείου, κατ' εφαρμογή του στρατηγικού μας πλάνου», αναφέρει ο Αναπλ. Διοικητής Γ.Ν. Λακωνίας, Ν.Μ. Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Τέσσερις νέες προσλήψεις ενισχύουν άμεσα το προσωπικό του Νοσοκομείου Μολάων ευοδώνοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης, επιτυγχάνοντας το υψηλότερο επίπεδο προσλήψεων των τελευταίων 15 ετών.

Ενισχύεται η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μολάων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αναπλ. Διοικητής Γ.Ν. Λακωνίας, Ν.Μ. Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Τέσσερις θέσεις Επικουρικών Ιατρών (Παθολόγος - Καρδιολόγος - Χειρουργός - Ορθοπεδικός) εγκρίθηκαν από το Υπ. Υγείας, έχοντας ως στόχο την άμεση ενίσχυση της Ν.Μ. Μολάων, ευοδώνοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προγραμματίζει μια σειρά από στοχευμένες εκδηλώσεις ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας με γενικό τίτλο AmChamGr Digital Talks & Events. Ο κύκλος των ψηφιακών εκδηλώσεων ανοίγει με την Υγεία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού (World Family Doctor Day - WFDD) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Δύο νέοι υπάλληλοι διοικητικών και γενικών καθηκόντων προστίθενται άμεσα στην δυναμικότητα της Ν.Μ. Μολάων.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Λακωνίας, Ν.Μ. Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός με ανακοίνωση του ενημερώνει τους πολίτες για την μετάβαση του Νοσοκομείου Μολάων στην «Νέα» κανονικότητα.

«η εθελοντική ομάδα της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων είναι ανοιχτή. Kάλεσμα για συμμετοχή σε όσες/ους μπορούν να συμβάλλουν».

σελ. 1η