Υγεία

Στην Κρεμαστή Λακωνίας βρέθηκε η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων παρέχοντας υπηρεσίες προληπτικής Ιατρικής.

Έξι θέσεις Μονίμων Ιατρών εγκρίθηκαν από το Υπ. Υγείας, έχοντας ως στόχο την ενδυνάμωση της Ν.Μ. Μολάων, ευοδώνοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης.

Το υψηλότερο ποσοστό αντιγριπικού εμβολιασμού από όλα τα Νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας απέσπασε η Ν.Μ. Μολάων με το προσωπικό της να εμβολιάζεται σε ποσοστό 79,69%.

Η φωνή της διάσημης ηθοποιού και παρουσιάστριας ενσαρκώνει από σήμερα το εισαγωγικό μήνυμα του τηλεφωνικού κέντρου της Ν.Μ. Μολάων.

Ολοκληρώθηκε η υποβολή της πρότασης για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, με στόχο την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.922.764 ευρώ.

Tην αναγκαιότητα ύπαρξης νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επισήμανε για μία ακόμα φορά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της Περιφέρειας.

«Ολοκληρώθηκε η 1η φάση εργασιών και αποκατάστασης των εξωτερικών χώρων του Νοσοκομείου, κατ' εφαρμογή του στρατηγικού μας πλάνου», αναφέρει ο Αναπλ. Διοικητής Γ.Ν. Λακωνίας, Ν.Μ. Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Τέσσερις νέες προσλήψεις ενισχύουν άμεσα το προσωπικό του Νοσοκομείου Μολάων ευοδώνοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης, επιτυγχάνοντας το υψηλότερο επίπεδο προσλήψεων των τελευταίων 15 ετών.

Ενισχύεται η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μολάων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αναπλ. Διοικητής Γ.Ν. Λακωνίας, Ν.Μ. Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Τέσσερις θέσεις Επικουρικών Ιατρών (Παθολόγος - Καρδιολόγος - Χειρουργός - Ορθοπεδικός) εγκρίθηκαν από το Υπ. Υγείας, έχοντας ως στόχο την άμεση ενίσχυση της Ν.Μ. Μολάων, ευοδώνοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προγραμματίζει μια σειρά από στοχευμένες εκδηλώσεις ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας με γενικό τίτλο AmChamGr Digital Talks & Events. Ο κύκλος των ψηφιακών εκδηλώσεων ανοίγει με την Υγεία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού (World Family Doctor Day - WFDD) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Δύο νέοι υπάλληλοι διοικητικών και γενικών καθηκόντων προστίθενται άμεσα στην δυναμικότητα της Ν.Μ. Μολάων.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Λακωνίας, Ν.Μ. Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός με ανακοίνωση του ενημερώνει τους πολίτες για την μετάβαση του Νοσοκομείου Μολάων στην «Νέα» κανονικότητα.

«η εθελοντική ομάδα της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων είναι ανοιχτή. Kάλεσμα για συμμετοχή σε όσες/ους μπορούν να συμβάλλουν».

Ο Βουλευτής Λακωνίας έκανε την εξής δήλωση :«Επισκέφθηκα σήμερα το Νοσοκομείο Μολάων. Εκεί όλοι είναι μία οικογένεια. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ αυτούς που μόνιμα και ανιδιοτελώς υπηρετούν υγειονομικά τους κατοίκους του Δήμου Μονεμβασίας και όχι μόνον».

Ο Βουλευτής Λακωνίας έκανε την εξής δήλωση :«Σήμερα επισκέφθηκα το Νοσοκομείο της Σπάρτης. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους: Διοίκηση και διοικητικό προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, οδηγούς ασθενοφόρων, καθαρίστριες, σε όλους εκείνους που μας βγάζουν ασπροπρόσωπους».

Tο επίκαιρο μήνυμα του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων κ. Κωνσταντίνου Κορωνιού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020.

Τέσσερις (4) νέοι Νοσηλευτές/τριες προστίθενται άμεσα στην δυναμικότητα της Ν.Μ Μολάων, ευοδώνοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης και των Διοικητικών Υπηρεσιών.

Στην περιοχή έχει υπάρξει τα προηγούμενα χρόνια εκδήλωση κρουσμάτων ελονοσίας. Η πίστωση που θα διατεθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέτος θα ανέλθει μέχρι και 200.000 ευρώ.

Συνολικά 218 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στις 3/8/2020.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης 2 υπαλλήλων στο Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό τμήμα. Επιπρόσθετα, έχουν πραγματοποιηθεί και δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Θα διενεργούνται αιμοληψίες εκτός Νοσοκομείου σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας στη διεύθυνση Αγίου Νίκωνος 124 στη Σπάρτη. Θα κλίνονται ραντεβού στο τηλέφωνο 2731093163.

Έκτακτα προληπτικά μέτρα με στόχο την προφύλαξη των Δημοτών και των Εργαζομένων από την διασπορά του κορονοϊού έλαβε ο Δήμος Σπάρτης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης για την ετοιμότητα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορoνοϊού λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

σελ. 1η