Υγεία

Με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας θα καλυφθεί η δαπάνη για την μεταφορά της μονάδας εκτάκτων περιστατικών σε χώρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης.

Ορκίστηκε στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, o νέος Αναπληρωτής Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική Μονάδα «ΜΟΛΑΟΙ», κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Ιατρός κ. Ανάργυρος Μαριόλης για την ολική επαναφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την γενική/οικογενειακή ιατρική.

Τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της επικύρωσης της προσφοράς του Ιδρύματος για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης.

Με ηχηρά μηνύματα από τον κλάδο του φαρμάκου, αλλά και καινοτομίες ως προς την απονομή των τιμητικών διακρίσεων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Salus Index Awards 2019, που διοργανώνει κάθε χρόνο η εκδοτική εταιρεία New Times.

Πλήθος ασθενών εξετάστηκαν και έλαβαν συμβουλές από την καθηγήτρια κ. Α. Μητράκου, η οποία μίλησε στο κοινό τονίζοντας τη σημασία των αλλαγών του τρόπου ζωής στην καλή ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Κλιμάκιο εξειδικευμένων ιατρών θα επισκεφθεί το Κ.Υ Αρεόπολης το Σάββατο 9/11/2019 και θα παράσχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και συμβουλές σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης.

Η ομάδα του Κ.Υ Αρεόπολης οργάνωσε, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ακόμη μία επιτυχημένη εκδήλωση αγάπης και ιατρικής φροντίδας για τον τοπικό πληθυσμό.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 21/9/2019 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη. Η θεματολογία της ημερίδας απευθύνεται τόσο προς τους ιατρούς και συνολικά στους επαγγελματίες υγείας όσο και στο ευρύ κοινό.

Κατά την σύντομη παραμονή του ενημερώθηκε για τις άμεσες προτεραιότητες όχι μόνο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, αλλά και για την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ιατρική Απόβαση 2019, φοιτητές από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας εκπαιδεύονται και συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Ένα πολύ ενδιαφέρον επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Καρδιά και Άσκηση» διοργανώνει το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης την Τετάρτη 7/8/2019.

Το Κ.Υ Αρεόπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας διοργανώνουν την 16η Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 31/7/2019 στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

Οι «Νέοι Ορίζοντες» διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν : «Το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ) Βλαχιώτη μαραζώνει, υποβαθμίζεται συνεχώς, αποδυναμώνεται από προσωπικό και εξοπλισμό...». Στέρησαν το ασθενοφόρο - δωρεά από το Κ.Υ Βλαχιώτη.

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει την Εκδήλωση Ημέρες Καρδιαγγειακής Πρόληψης στη Μάνη.

Μια σημαντική δωρεά πραγματοποιήθηκε από τον «Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Σπάρτης» στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον ιό HIV/AIDS.

Σύσκεψη με θέμα το μέλλον των Πανεπιστημιακών Σχολών στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Aπό 27/11/2018 θα λειτουργήσει εξωτερικό «ιατρείο» Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης κάθε Τρίτη και Τετάρτη στο 2ο όροφο του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Να τοποθετηθούν άμεσα οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας σχετικά με τις προθέσεις τους για την αναβάθμιση και την παραμονή στη Σπάρτη του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ζητά ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Θανάσης Δαβάκης.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 έως και την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 θα βρίσκεται στον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Τα προβλήματα στις δομές υγείας της Λακωνίας καθώς και τις ανάγκες στελέχωσής τους μετέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Θανάσης Δαβάκης με Επίκαιρη Ερώτησή του.

Αυτό προκύπτει από την έγγραφη απάντηση σχετικής αναφοράς που είχε καταθέσει ο κ. Δαβάκης στη Βουλή για την μη εφαρμογή των προβλεπόμενων ως προς την διαχείριση των ιατροδικαστικών περιστατικών στη Λακωνία.

Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα τη Τετάρτη 9/1/2019.

σελ. 1η