Υγεία

Τέσσερις θέσεις Επικουρικών Ιατρών (Παθολόγος - Καρδιολόγος - Χειρουργός - Ορθοπεδικός) εγκρίθηκαν από το Υπ. Υγείας, έχοντας ως στόχο την άμεση ενίσχυση της Ν.Μ. Μολάων, ευοδώνοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προγραμματίζει μια σειρά από στοχευμένες εκδηλώσεις ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας με γενικό τίτλο AmChamGr Digital Talks & Events. Ο κύκλος των ψηφιακών εκδηλώσεων ανοίγει με την Υγεία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού (World Family Doctor Day - WFDD) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Δύο νέοι υπάλληλοι διοικητικών και γενικών καθηκόντων προστίθενται άμεσα στην δυναμικότητα της Ν.Μ. Μολάων.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Λακωνίας, Ν.Μ. Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός με ανακοίνωση του ενημερώνει τους πολίτες για την μετάβαση του Νοσοκομείου Μολάων στην «Νέα» κανονικότητα.

«η εθελοντική ομάδα της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων είναι ανοιχτή. Kάλεσμα για συμμετοχή σε όσες/ους μπορούν να συμβάλλουν».

Ο Βουλευτής Λακωνίας έκανε την εξής δήλωση :«Επισκέφθηκα σήμερα το Νοσοκομείο Μολάων. Εκεί όλοι είναι μία οικογένεια. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ αυτούς που μόνιμα και ανιδιοτελώς υπηρετούν υγειονομικά τους κατοίκους του Δήμου Μονεμβασίας και όχι μόνον».

Ο Βουλευτής Λακωνίας έκανε την εξής δήλωση :«Σήμερα επισκέφθηκα το Νοσοκομείο της Σπάρτης. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους: Διοίκηση και διοικητικό προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, οδηγούς ασθενοφόρων, καθαρίστριες, σε όλους εκείνους που μας βγάζουν ασπροπρόσωπους».

Tο επίκαιρο μήνυμα του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων κ. Κωνσταντίνου Κορωνιού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020.

Τέσσερις (4) νέοι Νοσηλευτές/τριες προστίθενται άμεσα στην δυναμικότητα της Ν.Μ Μολάων, ευοδώνοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης και των Διοικητικών Υπηρεσιών.

Στην περιοχή έχει υπάρξει τα προηγούμενα χρόνια εκδήλωση κρουσμάτων ελονοσίας. Η πίστωση που θα διατεθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέτος θα ανέλθει μέχρι και 200.000 ευρώ.

Συνολικά 189 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στις 24/5/2020.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης 2 υπαλλήλων στο Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό τμήμα. Επιπρόσθετα, έχουν πραγματοποιηθεί και δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Θα διενεργούνται αιμοληψίες εκτός Νοσοκομείου σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας στη διεύθυνση Αγίου Νίκωνος 124 στη Σπάρτη. Θα κλίνονται ραντεβού στο τηλέφωνο 2731093163.

Έκτακτα προληπτικά μέτρα με στόχο την προφύλαξη των Δημοτών και των Εργαζομένων από την διασπορά του κορονοϊού έλαβε ο Δήμος Σπάρτης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης για την ετοιμότητα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορoνοϊού λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Δύο ISOBOX, ειδικής κατασκευής, τα οποία προορίζονται για τον έλεγχο ενδεχομένως πασχόντων από κορoνοϊό και τα οποία θα τοποθετηθούν στα Κέντρα Υγείας Αρεόπολης και Βλαχιώτη, θα προμηθευτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Περιορίζεται αυστηρά σε μία ώρα ημερησίως και μόνο ένα άτομο ανά ασθενή το επισκεπτήριο στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κορονoϊό.

Ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές εργασίες ελέγχου - καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πλήρη ανάπτυξη των προβλεπόμενων κλιμακίων.

Σε ετοιμότητα είναι η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου κρούσματος κορονοϊού. Το Νοσοκομείο Μολάων ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ - Δείτε ποια μέτρα έχουν ήδη ληφθεί.

Εκδόθηκε η σχετική προκήρυξη για τη κάλυψη επτά (7) μόνιμων θέσεων Ειδικευμένων Ιατρών με βαθμό Επιμελητή Β' στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων. Δείτε αναλυτικά.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΣΝ η συζήτηση αφιερώθηκε στην Πρωτοβουλία για την Υγεία, με παρεμβάσεις από το κοινό αλλά και από συνεργάτες του ΙΣΝ.

Tο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργανώνει την 17η Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 22/1/2020 στο χώρο του Κέντρου Υγείας Aρεόπολης.

Με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας θα καλυφθεί η δαπάνη για την μεταφορά της μονάδας εκτάκτων περιστατικών σε χώρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης.

Ορκίστηκε στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, o νέος Αναπληρωτής Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική Μονάδα «ΜΟΛΑΟΙ», κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

σελ. 1η