Υγεία

Μια σημαντική δωρεά πραγματοποιήθηκε από τον «Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Σπάρτης» στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον ιό HIV/AIDS.

Σύσκεψη με θέμα το μέλλον των Πανεπιστημιακών Σχολών στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Aπό 27/11/2018 θα λειτουργήσει εξωτερικό «ιατρείο» Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης κάθε Τρίτη και Τετάρτη στο 2ο όροφο του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Να τοποθετηθούν άμεσα οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας σχετικά με τις προθέσεις τους για την αναβάθμιση και την παραμονή στη Σπάρτη του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ζητά ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Θανάσης Δαβάκης.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 έως και την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 θα βρίσκεται στον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Τα προβλήματα στις δομές υγείας της Λακωνίας καθώς και τις ανάγκες στελέχωσής τους μετέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Θανάσης Δαβάκης με Επίκαιρη Ερώτησή του.

Αυτό προκύπτει από την έγγραφη απάντηση σχετικής αναφοράς που είχε καταθέσει ο κ. Δαβάκης στη Βουλή για την μη εφαρμογή των προβλεπόμενων ως προς την διαχείριση των ιατροδικαστικών περιστατικών στη Λακωνία.

Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα τη Τετάρτη 9/1/2019.

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Παπαδιανίκων - Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία» διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία την 9η Εθελοντική αιμοδοσία στα Παπαδιάνικα του Δήμου Μονεμβασίας.

Οι ΤΟΜΥ λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις.

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Παπαδιανίκων - Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία» σας καλεί στην 10η Εθελοντική αιμοδοσία στα Παπαδιάνικα του Δήμου Μονεμβασίας.

Η Δημοτική Κοινότητα Σκάλας σας προσκαλεί στην Ημερίδα "ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ" την Κυριακή 4/3/2018 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Άνδρας 58 ετών με έντονο πόνο στο στήθος βρισκόταν σε χωράφι και εκτελούσε αγροτικές εργασίες στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς, 3χλμ μετά στο χωριό Άγιος Μάμας. Το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο με μεγάλη δυσκολία λόγω του δύσβατου σημείου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Σπάρτη το σεμινάριο ATLS «Ορθολογική Αντιμετώπιση Τραυματία» που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας της Νοσ. Μον. Σπάρτης.

Ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ορθολογική Αντιμετώπιση Τραύματος» της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μολάων υπό την αιγίδα του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ).

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας αποφάσισε στάση εργασίας την 6/2/2018 από τις 11:00 π.μ μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 7/12/2017 στο Νοσοκομείο Μολάων.

Στο Γ.Ν Λακωνίας λειτουργεί Ιατροδικαστικό τμήμα που καλύπτει πλήρως τα περιστατικά που άπτονται Ιατροδικαστικής διερεύνησης, κλινική εξέταση επί ζώντων και διενέργεια Νεκροψιών-Νεκροτομών.

Aνακοίνωση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Σωτήρη Μπότσιου. Δείτε το δελτίο τύπου.

Με την ευγενική χορηγία του Πανλακωνικού Συλλόγου Αυστραλίας «Οι Σπαρτιάτες» παρελήφθη στο Νοσοκομείο Μολάων νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Το Κ.Υ Αρεόπολης διοργανώνει την ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ για το Σακχαρώδη Διαβήτη, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Λακωνίας κ. Αραχωβίτη με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου με βασικό θέμα την λειτουργία και την αναβάθμιση των Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στην Λακωνία.

O Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν Λακωνίας - Νοσ. Μονάδας Μολάων εκφράζει την ανησυχία των εργαζομένων για την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ - ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ σε μόνιμο Ιατρικό & λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Μολάων.

Aνακοίνωση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Σωτήρη Μπότσιου. Δείτε το δελτίο τύπου.

σελ. 1η