Πολιτική

η "Πολιτική" μεταφέρεται στο "Ειδήσεις". Από σήμερα τα θέματα του μενού "Πολιτική" θα καταχωρούνται στο μενού "Ειδήσεις".

Με νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Θανάσης Δαβάκης επαναφέρει το αίτημα επαναλειτουργίας του ΚΕΕΜ ως κέντρου εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων, επικαλούμενος συγκεκριμένα επιχειρήματα.

Συνάντηση για το χρόνιο ιδιοκτησιακό πρόβλημα του Λαγίου είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης. Επίσης, συνάντηση εργασίας με την υπουργό Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης στην Λακωνία.

Υπεγράφη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Προεδρικό Διάταγμα που τροποποιεί το ρυμοτομικό σχέδιο της Σπάρτης και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης.

Ο κ. Δαβάκης άκουσε με προσοχή τα πραγματικά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι της οικονομίας του Νομού, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Την Παρασκευη 8/2/2020 η πρόεδρος κα. Μαργαρίτα Σπυριδάκου και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο Μονεμβασίας της Νέας Δημοκρατίας έκοψαν στους Μολάους την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της τοπικής οργάνωσης και αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά.

Τα καυτά ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας των Λακώνων πολιτών έθεσε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, ο Βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, μετά από πρωτοβουλία του Λάκωνα Βουλευτή.

Το σοβαρό θέμα της Παράκαμψης της Σκάλας - Βλαχιώτη έθεσε για ακόμη μια φορά με νέα Ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, ο Bουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

«Ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη σηματοδοτεί την επιστροφή της Χώρας στην κανονικότητα», εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης επισκέφθηκε τη Λακωνία κατόπιν πρόσκλησης της Νομαρχιακής Οργάνωσης Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης επισκέφθηκε τη Λακωνία κατόπιν πρόσκλησης της Νομαρχιακής Οργάνωσης Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2019 ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00 στην αίθουσα LEONIDAS PALACE.

«Αυτό που εμείς οι Λάκωνες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ είναι ότι η απελθούσα κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς πήρε από τον τόπο μας τη δεύτερη Νοσηλευτική Σχολή της Χώρας», αναφέρει ο Bουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Αθανάσιος Δαβάκης.

Τα αναπτυξιακά εμπόδια που εγείρουν οι ιδεοληψίες και οι εμμονές της Αριστεράς, έθεσε στην ομιλία του για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

«Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής χρήσης ενεργών στρατοπέδων, όπως το ΚΕΕΜ Σπάρτης και Γυθείου, για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών», επαναλαμβάνει ο Bουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Αθανάσιος Δαβάκης.

Με αφορμή δημοσιεύματα ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης δήλωσε ότι οποιαδήποτε σχέδια μετατροπής στρατοπέδων σε προαναχωρησιακά κέντρα δεν αφορούν ενεργά στρατόπεδα όπως το ΚΕΕΜ Σπάρτης.

Απάντηση του Βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Δαβάκη στο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για τα Διετή Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε ολιστική αναθεώρηση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χώρας και δεσμεύθηκε να εξετάσει προσεκτικά το θέμα της παραμονής της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη.

Τα καυτά χρονίζοντα προβλήματα της Λακωνίας ζήτησε να επιλυθούν κατά την ομιλία του στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης ο Θανάσης Δαβάκης.

Η άμεση και διαρκής επαφή μου μαζί σας, με έχει κάνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι τα σημερινά προβλήματα του τόπου μας, γιατί ποτέ δεν υπήρξα ο ευκαιριακός επισκέπτης, που σας θυμάται λίγο πριν τις εκλογές...

Η άμεση και διαρκής επαφή μου μαζί σας, με έχει κάνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι τα σημερινά προβλήματα του τόπου μας, γιατί ποτέ δεν υπήρξα ο ευκαιριακός επισκέπτης, που σας θυμάται λίγο πριν τις εκλογές...

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει απερίφραστα και με όλες της τις δυνάμεις τον κ. Παναγιώτη Νίκα και τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών για το εθνικό ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής για τη Λακωνία.

«Η σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Παιδείας μεταφορά της έδρας της Νοσηλευτικής Σπάρτης στην Τρίπολη δείχνει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Θανάσης Δαβάκης.

Tην Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 ο Αντιπρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Σπάρτη και την Σκάλα του Δήμου Ευρώτα.

σελ. 1η