Πολιτική

Με αφορμή δημοσιεύματα ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης δήλωσε ότι οποιαδήποτε σχέδια μετατροπής στρατοπέδων σε προαναχωρησιακά κέντρα δεν αφορούν ενεργά στρατόπεδα όπως το ΚΕΕΜ Σπάρτης.

Απάντηση του Βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Δαβάκη στο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για τα Διετή Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε ολιστική αναθεώρηση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χώρας και δεσμεύθηκε να εξετάσει προσεκτικά το θέμα της παραμονής της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη.

Τα καυτά χρονίζοντα προβλήματα της Λακωνίας ζήτησε να επιλυθούν κατά την ομιλία του στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης ο Θανάσης Δαβάκης.

Η άμεση και διαρκής επαφή μου μαζί σας, με έχει κάνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι τα σημερινά προβλήματα του τόπου μας, γιατί ποτέ δεν υπήρξα ο ευκαιριακός επισκέπτης, που σας θυμάται λίγο πριν τις εκλογές...

Η άμεση και διαρκής επαφή μου μαζί σας, με έχει κάνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι τα σημερινά προβλήματα του τόπου μας, γιατί ποτέ δεν υπήρξα ο ευκαιριακός επισκέπτης, που σας θυμάται λίγο πριν τις εκλογές...

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει απερίφραστα και με όλες της τις δυνάμεις τον κ. Παναγιώτη Νίκα και τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών για το εθνικό ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής για τη Λακωνία.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ διοργανώνει την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση.

«Η σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Παιδείας μεταφορά της έδρας της Νοσηλευτικής Σπάρτης στην Τρίπολη δείχνει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Θανάσης Δαβάκης.

Tην Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 ο Αντιπρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Σπάρτη και την Σκάλα του Δήμου Ευρώτα.

Ο κ. Δαβάκης επικεντρώθηκε σε ζητήματα που απασχολούν το λιμάνι του Γυθείου και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικό ως μία αξιόπιστη Πύλη εισόδου της Χώρας.

Πραγματοποιήθηκε προσυνεδριακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στη Σπάρτη όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Bουλευτές του νομού Λακωνίας στις επόμενες εκλογές. Δείτε το video.

Εκδήλωση με θέμα «Οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών για την πατρίδα μας» διοργανώνει η Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ.Τ.Ο) Νέας Δημοκρατίας Σπάρτης.

Η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν την μήτρα και τους βασικούς αιμοδότες της ελληνικής οικονομίας. Η παρατεταμένη υποβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής τις τελευταίες δεκαετίες ήταν ενδεικτικό σύμπτωμα της αναπόφευκτης επερχόμενης οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας.

Η συλλογή δώρων αγάπης για τα παιδιά του Λυρείου Ιδρύματος που έγινε από κοινού από τη Δημ.Τ.Ο. Μονεμβασίας, τη Δημ.Τ.Ο. Σπάρτης και την ΟΝΝΕΔ Σπάρτης, ολοκληρώθηκε.

«Χρόνια τώρα οι πολίτες της Σπάρτης και όχι μόνο, γίνονται μάρτυρες της άθλιας κατάστασης που εμφανίζει το Παλαιό Πρωτοδικείο της Σπάρτης» αναφέρει ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Θανάσης Δαβάκης.

«Τώρα ήλθε η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για τη Κυβέρνηση» αναφέρει σε δήλωσή του για την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής Σπάρτης ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής της Σπάρτης ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης στη Βουλή.

Το θέμα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε διάφορες σχολικές μονάδες της Λακωνίας, δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, θέτει με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας ο Bουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κ. Θανάσης Δαβάκης.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε μεταβίβαση ακινήτου στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου καθώς οι χώροι, που μεταβιβάζονται είναι μέρος της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο κ. Δαβάκης επισημαίνει ότι πολλοί Λάκωνες παραγωγοί πήραν λιγότερα χρήματα από αυτά που περίμεναν, ενώ έντονη είναι η ανησυχία σχετικά με την πληρωμή και άλλων αγροτικών ενισχύσεων που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Ερώτηση σχετικά με την υποστελέχωση του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως και την έλλειψη Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη κατέθεσε ο Bουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για τη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης προέβη σε δήλωση.

Δαβάκης : Επηρεάζονται οι αρχαιολογικοί χώροι της Λακωνίας από την απίστευτη προχειρότητα της διαδικασίας μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στο Υπερταμείο;