Ελλάδα

Στις 13 Μαρτίου 2020 θα βρίσκεται στην Σπάρτη η Ολυμπιακή Φλόγα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και ο Δήμος Σπάρτης καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή ως λαμπαδηδρόμοι.

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 θα βρίσκεται το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, το οποίο έχει ως στόχο να λύσει χρόνια προβλήματα του συνεταιριστικού θεσμού στη χώρα μας.

Όσοι πολίτες δεν έχουν σπεύσει να δηλώσουν την ατομική τους ιδιοκτησία καλούνται να το πράξουν τις επόμενες ημέρες χωρίς την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων προστίμων, τα οποία ενεργοποιούνται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2010.

Τη μετάβαση στη νέα εποχή μειωμένου κόστους ενέργειας για τους αγρότες εγκαινιάζει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Στην Ιορδανία βρίσκεται ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης ως μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση γνωστοποιήθηκε η μεταφορά στις Περιφέρειες αρμοδιοτήτων αλλά και στελεχιακού δυναμικού, που τώρα ανήκουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μία πρώτη παρουσίαση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, το οποίο σχεδιάζεται, θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί πλήρως με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ξανά πρώτη δύναμη, με θεαματική αύξηση του ποσοστού της, ώστε να επιτυγχάνει ένα από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά στην ιστορία του ΤΕΕ, αναδεικνύεται η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ).

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας ενημερώνει για την «Οδύσσεια» που πέρασε το μικρό κορίτσι προσπαθώντας να μιλήσει για την φρίκη που πέρασε.

Το σύνολο των θεμάτων που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου απασχόλησε τη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα.

Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος «Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου» πραγματοποιήθηκαν στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Ο Εορτασμός στην Σπάρτη.

Στην 65η Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, η οποία διεξήχθη στο Λονδίνο, συμμετείχε ο Bουλευτής Λακωνίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ανακοινώθηκαν επισήμως οι υποψήφιοι  στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στις δέκα τρεις Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικότητας, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας για τις εκλογές ΤΕΕ της 3/11/2019.

H Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Δεκέμβριο του 2024 προβλέπεται να ολοκληρωθεί το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για να μειωθούν οι οικονομικές επιπτώσεις στα ελληνικά προϊόντα από την επικείμενη επιβολή δασμολογικών αντιποίνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με αφορμή την αύξηση της ροής προσφύγων - μεταναστών και την προσωρινή εγκατάστασή τους στο στρατόπεδο Κορίνθου.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έπειτα από συνεννόηση με την ΔΕΗ, δίνει μια τελευταία ευκαιρία στους αγρότες για τη ρύθμιση οφειλών.

Σειρά εθιμοτυπικών επισκέψεων με θεσμικούς φορείς της Τρίπολης πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, με αφορμή την πρόσφατη επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής εξελέγη ο Βουλευτής Λακωνίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Με εκπροσώπους παραγωγών της Λακωνίας συναντήθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκης Βορίδης με την παρουσία και του Βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην Ελαφόνησο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 5 PZL, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη ψήφισαν και οι 300 βουλευτές. Ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση έδωσαν 158 βουλευτές που εκλέχθηκαν με τη ΝΔ.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ Ιουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) βρέθηκαν για ακόμη μία φορά εκτός Αθηνών ταξιδεύοντας μαζί με πλήθος φίλων τους στη δυτική πλευρά του Πάρνωνα, τη Βαμβακού Λακωνίας.

Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Ανδρέας Δρακόπουλος από το χωριό Βαμβακού στη Λακωνία : τη δημιουργία εξ αρχής νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη.