Ειδήσεις

Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Σπάρτης γνωστοποιεί με ανακοίνωση του ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος.

Άσκηση εκκένωσης του Κάστρου Μυστρά διοργάνωσε η Εφορεία του Υπουργείου Πολιτισμού και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία συμμετείχε και η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης.

Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου Σκάλας κάθισαν στα έδρανα δύο Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κατά την διάρκεια τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Πάτρα.

Την ετοιμότητα του Δήμου Ευρώτα και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2023, επαναβεβαίωσαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το 13ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, από την Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στην Καλαμάτα.

Συνελήφθησαν σε τ.κ του Δήμου Σπάρτης δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 21 ετών και σε τ.κ του Δήμου Ευρώτα ένας 26χρονος ημεδαπός.

Tο Σάββατο 22 Απριλίου κλείνει η Βουλή και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις κάλπες της 21ης Μαΐου 2023.

Εκτενή παρουσίαση του κλειστού αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Τρινάσου κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα.

Την υποψηφιότητα του για το Δήμο Μονεμβασίας γνωστοποιεί με ανακοίνωση του ο ιατρός Παναγιώτης Νικολινάκος.

Στην τελική έγκριση της χρηματοδότησης για την κατασκευή του Νέου Αρδευτικού Δικτύου στην περιοχή «Μικρά Νιάτα» της τοπικής τοινότητας Αγίου Δημητρίου Δήμου Ευρώτα, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Το Γυμνάσιο και Λύκειο Σκάλας συμμετείχαν στο Συνέδριο τύπου Ηνωμένων Εθνών (6th ACGMUN Conference) που πραγματοποιήθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Pierce-Deree στην Αθήνα.

Στην παράταση του χρόνου εντός του οποίου μπορεί να ανανεωθεί η άδεια παραγωγού - επαγγελματία πωλητή, προχώρησε το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, μετά την παρέμβαση του Δημάρχου Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου.

Σε κατανυκτικό κλίμα, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Συνελήφθησαν στη Σπάρτη τρία (3) άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών (2 περιπτώσεις κλοπών και 1 περίπτωση απόπειρα κλοπής σε επιχειρήσεις).

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος υποδέχθηκε μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ3 της τρίτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης.

Ο Πολιτιστικός Χορευτικός και Αθλητικός Σύλλογος Μονεμβασίας «Οι Ρίζες», διοργάνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιατρική ημερίδα, το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στο Γυμνάσιο Μονεμβασίας «Γιάννης Ρίτσος».

Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε ο Ελληνισμός τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ευρώτα, συνολικού προϋπολογισμού 405.200 ευρώ, μετά την ένταξη χρηματοδότησης του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Αλλάζει όψη ο βοηθητικός χώρος του γηπέδου ποδοσφαίρου Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, με τη δημιουργία τριών μίνι γηπέδων για την κάλυψη αγωνιστικών και προπονητικών αναγκών.

Σε αυτοψία της γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα προχώρησαν, παρουσία του Δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου, ο επικεφαλής και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας καθώς και μηχανικοί της Περιφέρειας και του Δήμου Ευρώτα.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα.

Συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του Τ.Α Σπάρτης, ένα άτομο ηλικίας 20 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η διαδικασία εκκίνησης για την υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει άμεσα από τον Φορέα, ενώ θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι ιατροί να υποβάλλουν φάκελο υποψηφιότητας.

Συνελήφθη 17χρονος γιατί μαζί με 18χρονο αφαίρεσαν από οικία κοσμήματα. Επιπλέον, συνελήφθησαν 17χρονος και ανήλικος γιατί αφαίρεσαν από οικία κοσμήματα και είδη ρουχισμού.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Σπάρτη το συμφωνητικό για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα Δήμου Ευρώτα.