Ειδήσεις

Νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο εξασφάλισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου για τη σύσταση ενός Προτύπου Παρατηρητηρίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Το Γ.Ν. Λακωνίας έλαβε έγκριση για την προκήρυξη συνολικά δέκα (10) μόνιμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε η πράξη «Υλοποίηση Προγράμματος Αντιμετώπισης Κουνουπιών και Επιτήρησης Νόσων που μεταδίδονται δι ́αυτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», προϋπολογισμού 4.1 εκ. ευρώ.

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας Βασίλειο Τσιγαρίδη και τον Διοικητή Τροχαίας Σπάρτης Βασίλειο Μαυροειδόγγονα.

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού & Θρησκευμάτων επιχειρεί ξανά ν' αναθέσει την επικαιροποίηση της μελέτης για το έργο «Αποκατάσταση του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης και προσαρμογή του για τη στέγαση των ΓΑΚ Ν. Λακωνίας.

Στον κατάμεστο από πιστούς όλων των ηλικιών Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης.

Συνελήφθησαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα, από αστυνομικούς του Α.Τ Ευρώτα, 3 αλλοδαποί, ηλικίας 17, 21 και ανήλικη, αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε.

Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή 9/2/2024 ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, πολιούχου Γυθείου.

Στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των δημοτών και με δεδομένη την επιθυμία του Δημάρχου, κ. Μιχαήλ Βακαλόπουλου, για τακτική επικοινωνία με τους δημότες, ορίζεται ημέρα υποδοχής του δημότη.

O Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Μιχαήλ Βακαλόπουλο, στο Γραφείο του Δήμου Σπάρτης.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

O Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο.

Εκπαίδευση πυροσβεστών στην αντιμετώπιση πυρκαγιών αστικού τύπου στον εξομοιωτή πυρκαγιάς του Πυροσβεστικού Σώματος Fire Dragon στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου στο Βλαχιώτη του Δήμου Ευρώτα.

Τους νέους χωρικούς και θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και τους Εντεταλμένους Συμβούλους, της πρώτης ετήσιας διοικητικής περιόδου, όρισε με απόφασή του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ευλόγησε την Βασιλόπιτα των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, των κληρικών και λαϊκών συνεργατών του.

O Συνεταιρισμός Υδραυλικών Ν. Λακωνίας ΥΔΡΩ αναζητά υπάλληλο Λογιστηρίου με Πτυχίο Οικονομικών ή Λογιστικής.

Στη Νεάπολη Δήμου Μονεμβασίας, στον Ενοριακό Ι.Ν Αγίας Τριάδας, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος όρισε τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ευρώτα, με θητεία από τέσσερις (04) Ιανουαρίου 2024 έως και τρεις (03) Ιανουαρίου 2025, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 74/02.01.2024 (ΑΔΑ: Λ4ΑΑΩ1Ν-ΖΘΩ) απόφαση του Δημάρχου Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλου, ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σπάρτης με θητεία έως 31.12.2024.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της εορτής του Αγίου Βασιλείου στον φερώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό στις Εργατικές Κατοικίες Σπάρτης, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Την ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Αρεόπολη, επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, προσκεκλημένος από την Ιερά Μητρόπολη Μάνης.

Χριστούγεννα στο Δήμο Ευρώτα σημαίνει διασκέδαση και πολλά δώρα, υπό τους ήχους γνωστών εορταστικών τραγουδιών. Εορταστικές εκδηλώσεις με κέφι και χαρά για μικρούς και μεγάλους στο Δήμο Ευρώτα.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι είμαστε θετικοί στην προοπτική μίσθωσης και λειτουργίας του αεροδρομίου της Σπάρτης, το οποίο, με τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας.

Νεοκλής Κρητικός : Η Ολυμπιακή Φλόγα οφείλει να «υποκλιθεί» στο μνημείο των 41 Αρχαίων Ολυμπιονικών Σπαρτιατών, στη γη που έζησε ο Λεωνίδας και οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες.