Ειδήσεις

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη είχε μια περιεκτική και κατατοπιστική συζήτηση ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε αρχικά ο Όρθρος, ευλογήθηκαν οι άρτοι και ακολούθησε η πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Η ανοιχτή συνάντηση σχετικά με την πρόοδο του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 στη Σπάρτη. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και ελεύθερη σε όλους/ες χωρίς προεγγραφή.

Σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους, την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Σχολείο Έλους, της Δημοτικής Κοινότητας Έλους, του Δήμου Ευρώτα.

Σε μια δωρική, πλην λαμπρή τελετή, το σύμβολο του Ολυμπιακού κινήματος με την οικουμενική απήχηση, άναψε στον ιερό βωμό μπροστά στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ευρώτα έχει πράξει ήδη τα δέοντα για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εμπορία των εσπεριδοειδών προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με συγκεκριμένες προτάσεις.

Επιτυχημένη η συμμετοχή του Δήμου Ευρώτα στην Peloponnisos Expo 2024. Ο Δήμος Ευρώτα έδωσε το παρών με ένα εντυπωσιακό περίπτερο.

Ο Bουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ορίσθηκε Αναπληρωτής Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, στον τομέα των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Α.Τ Ευρώτα, τρεις περιπτώσεις απατών σε βάρος 3 ημεδαπών, που έγιναν την 27.3.2024. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου αλλοδαπού, για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Με σύνθημα «υιοθέτησε κι εσύ ένα αδέσποτο» οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης επισκέφτηκαν τον χώρο του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Σπάρτης.

Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό με καταρρεύσεις κτιρίων και εγκλωβισμό εργαζομένων και πολιτών με την κωδική ονομασία «Σεισίχθων 2024», πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Ένα έργο νευραλγικής σημασίας για τη Λακωνία, τις εξελίξεις του οποίου πρέπει να παρακολουθούμε από κοντά για την πληρέστερη ενημέρωση των κατοίκων και την πλήρωση όσο το δυνατόν περισσότερων παραμέτρων.

Συνελήφθη, σε τ.κ του Δήμου Ευρώτα, από αστυνομικούς του Α.Τ Ευρώτα, 28χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με άγνωστο συνεργό του, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο όχημα 1 κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η Σύναξη των Λακώνων Αγίων στον Ενοριακό μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπάρτης.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μία σειρά έργων που εξελίσσονται στην Λακωνία από την Περιφέρεια Πελοποννήσουε νώ προχώρησε και σε παραγωγικές συναντήσεις.

Η ανακαινισμένη και ανακατασκευασμένη παιδική χαρά της πλατείας Σαϊνοπούλου στην Σπάρτη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναδιαμόρφωσης του χώρου και ανανέωσης του εξοπλισμού, έχει τα πλέον σύγχρονα και πιστοποιημένα  όργανα.

Η ομάδα «Μαθηματικές Μύγες» του Ημερήσιου Γυμνασίου Σκάλας κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές και τον θαυμασμό μας, καθώς εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης: AlanTuring».

Τον Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο εξασφάλισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου για τη σύσταση ενός Προτύπου Παρατηρητηρίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Το Γ.Ν. Λακωνίας έλαβε έγκριση για την προκήρυξη συνολικά δέκα (10) μόνιμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε η πράξη «Υλοποίηση Προγράμματος Αντιμετώπισης Κουνουπιών και Επιτήρησης Νόσων που μεταδίδονται δι ́αυτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», προϋπολογισμού 4.1 εκ. ευρώ.

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας Βασίλειο Τσιγαρίδη και τον Διοικητή Τροχαίας Σπάρτης Βασίλειο Μαυροειδόγγονα.

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού & Θρησκευμάτων επιχειρεί ξανά ν' αναθέσει την επικαιροποίηση της μελέτης για το έργο «Αποκατάσταση του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης και προσαρμογή του για τη στέγαση των ΓΑΚ Ν. Λακωνίας.

Στον κατάμεστο από πιστούς όλων των ηλικιών Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης.