Πολιτιστικά

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη κ. Μίμη Πλέσσα και τον ξεχωριστό συγγραφέα - ερευνητή κ. Γεώργιο Τσούκαλη. Χορηγός επικοινωνίας ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr

O Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Γυθείου διοργανώνουν το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Γιάννης Ρίτσος: ο ποιητής της Ρωμιοσύνης» που θα πραγματοποιηθεί στο Γύθειο.

Θεατρική παράσταση ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ του ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ με τον ΤΑΚΗ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8/12/2018 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας Δήμου Ευρώτα. Χορηγός επικοινωνίας ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οργανώνει δημιουργικό εργαστήρι με τίτλο «Τα παιδιά κι ο χρόνος» στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Συνεχίζεται η παρουσίαση της έκθεσης Ιστορικών Κειμηλίων στο Διοικητήριο Λακωνίας. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά σπάνια εκθέματα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της πανελλήνιας δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018», το θέμα των οποίων είναι «Πνοές Ανέμων», για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στην Πλύτρα Λακωνίας θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο «Έλα και σύρε τον χορό…» την Παρασκευή 31/8/2018.

Με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει την μουσικοαφηγηματική παράσταση «Η σονάτα του σεληνόφωτος» στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στην Σπάρτη.

Απολαυστικά ποτά, δροσερά cocktails και αγαπημένοι DJs δίπλα στην πισίνα σας περιμένουν την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018 στο Πάρτυ Νεολαίας στην Πλύτρα.

Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή πλήθος κόσμου οι «Ημέρες Θάλασσας» στην Πλύτρα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Παπαδιανίκων - Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία». Χορηγός επικοινωνίας ήταν τα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, διοργανώνει τον Ιούλιο 2018,  κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Νύχτες κωμωδίας κάτω από το φως των αστεριών», με υπαίθριες προβολές στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις - Δράσεις από τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Σύλλογο Παπαδιανίκων - Πλύτρας "Η Αρχαία Κυπαρισσία". Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα. Χορηγός επικοινωνίας ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την περιοδική έκθεση «Διδάσκοντας την ελαιοκομία» στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στην Σπάρτη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτή της Μουσικής, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, οργανώνει μουσική βραδιά τζαζ, με τίτλο Στέλιος Χατζηκαλέας Quintet «Ο αφρός των ημερών», στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Η παράσταση κουκλοθεάτρου «Η φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει» του Στέργιου Σοφικίτη, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Η παρουσίαση της μουσειολογικής προμελέτης και των ενεργειών για την ίδρυση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης έγινε παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, οργανώνει βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Human Roots» στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη Μονεμβασιά παρουσιάζεται επίσημα το βιβλίο «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» του Νίκου Αγγελίδη, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στον Ξενώνα Κελλιά, μέσα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς.

 

Επίτιμος δημότης Ανατολικής Μάνης θα ανακηρυχθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος το Σάββατο 17/3/2018 στο Γύθειο.

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Παπαδιανίκων - Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία» σας προσκαλεί στην Γιορτή Σύκου στα Παπαδιάνικα τo Σάββατο 18 Αυγούστου 2018. Χορηγός επικοινωνίας ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Μουσείων η μουσειολογική προμελέτη και η επικαιροποίηση του κτιριολογικού προγράμματος του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης σας προσκαλεί στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης στην μουσική εκδήλωση Μουσικής Δωματίου σε βιολοντσέλο και πιάνο.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας δημιούργησε ένα συγκινητικό βίντεο για το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια όλο τον Ελληνισμό με τίτλο «Όλα αυτά που μας ενώνουν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την έκθεση «Οι αµέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

O Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Λακωνίας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας διοργάνωσαν επιστημονική ημερίδα με θέμα "Αναφορά στη ζωή και στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη" στην Πνευματική Εστία Σπάρτης.