Πολιτιστικά

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, τιμώντας το έργο των δυο κορυφαίων Λακώνων ποιητών Γιάννη Ρίτσου και Νικηφόρου Βρεττάκου, τοποθέτησε τις μαρμάρινες προτομές τους στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού στο Γύθειο.

Την ευθύνη της διοργάνωσης των επετειακών εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 ανέλαβε η Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, τιμώντας το έργο των δυο κορυφαίων Λακώνων ποιητών Γιάννη Ρίτσου και Νικηφόρου Βρεττάκου, αποφάσισε την τοποθέτηση των μαρμάρινων προτομών τους στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού, στο Γύθειο.

H Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης σε μία μοναδική μουσική συναυλία στο Γεράκι την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 με σκοπό την ανάδειξη του έργου μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Ο Δήμος Μονεμβασίας στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της Απελευθέρωσης της Μονεμβασιάς πραγματοποιεί εορταστικές εκδηλώσεις στις 21, 22 & 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 στη Μονεμβασιά.

Με καλοκαιρινή διάθεση και με ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, ζωντανεύει και φέτος το σκηνικό των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2019.

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης με την λαϊκή τραγουδίστρια Γλυκερία.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μονεμβασίας για το φετινό καλοκαίρι. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Με αφορμή την πανσέληνο του Ιουλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει μουσική βραδιά στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

12 με 19 Ιουλίου στους Μολάους το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας. Για οκτώ ημέρες οι Μολάοι και η Λακωνία θα είναι το επίκεντρο του ελληνικού ερασιτεχνικού θεάτρου.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη κ. Μίμη Πλέσσα και τον ξεχωριστό συγγραφέα - ερευνητή κ. Γεώργιο Τσούκαλη. Χορηγός επικοινωνίας ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr

O Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Γυθείου διοργανώνουν το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Γιάννης Ρίτσος: ο ποιητής της Ρωμιοσύνης» που θα πραγματοποιηθεί στο Γύθειο.

Θεατρική παράσταση ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ του ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ με τον ΤΑΚΗ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8/12/2018 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας Δήμου Ευρώτα. Χορηγός επικοινωνίας ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οργανώνει δημιουργικό εργαστήρι με τίτλο «Τα παιδιά κι ο χρόνος» στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Συνεχίζεται η παρουσίαση της έκθεσης Ιστορικών Κειμηλίων στο Διοικητήριο Λακωνίας. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά σπάνια εκθέματα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της πανελλήνιας δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018», το θέμα των οποίων είναι «Πνοές Ανέμων», για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στην Πλύτρα Λακωνίας θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο «Έλα και σύρε τον χορό…» την Παρασκευή 31/8/2018.

Με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει την μουσικοαφηγηματική παράσταση «Η σονάτα του σεληνόφωτος» στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στην Σπάρτη.

Απολαυστικά ποτά, δροσερά cocktails και αγαπημένοι DJs δίπλα στην πισίνα σας περιμένουν την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018 στο Πάρτυ Νεολαίας στην Πλύτρα.

Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή πλήθος κόσμου οι «Ημέρες Θάλασσας» στην Πλύτρα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Παπαδιανίκων - Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία». Χορηγός επικοινωνίας ήταν τα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, διοργανώνει τον Ιούλιο 2018,  κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Νύχτες κωμωδίας κάτω από το φως των αστεριών», με υπαίθριες προβολές στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις - Δράσεις από τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Σύλλογο Παπαδιανίκων - Πλύτρας "Η Αρχαία Κυπαρισσία". Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα. Χορηγός επικοινωνίας ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την περιοδική έκθεση «Διδάσκοντας την ελαιοκομία» στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στην Σπάρτη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτή της Μουσικής, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, οργανώνει μουσική βραδιά τζαζ, με τίτλο Στέλιος Χατζηκαλέας Quintet «Ο αφρός των ημερών», στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Η παράσταση κουκλοθεάτρου «Η φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει» του Στέργιου Σοφικίτη, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.