Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας


Τρεις οικίσκοι isobox σε ισάριθμα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας

Τρεις οικίσκοι τύπου isobox παραδόθηκαν την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη στα Κέντρα Υγείας Αρεόπολης, Γυθείου και Βλαχιώτη.

Η προμήθεια των εν λόγω οικίσκων έγινε από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της αρωγής της προς τις δημόσιες δομές υγείας, στον αγώνα που καταβάλλουν για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού.


Οι συγκεκριμένες δομές θα αξιοποιηθούν από τα Κέντρα Υγείας ως χώροι πρώτης υποδοχής ασθενών, που χαρακτηρίζονται ως  πιθανά περιστατικά κορονοϊού.

Στην παράδοση των οικίσκων παρευρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Προγραμματισμού κ. Νίκωνας Τζινιέρης και η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821 κα. Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

=====

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας στο πλευρό των νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων


Υγειονομικό υλικό και μέσα προστασίας από τον κορονοϊό παρέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης στα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων.

Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Σπάρτης παραδόθηκαν ιατρικές στολές, γάντια, ποδονάρια και γυαλιά προστασίας και στο Νοσοκομείο Μολάων, εκτός από τα πιο πάνω, παραδόθηκαν επίσης 10 κάσκες προστασίας με τα αντίστοιχα φίλτρα τους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που είχε θέσει το ίδιο το Νοσοκομείο.

Εξ άλλου, αντισηπτικό διάλυμα χεριών και γάντια προστασίας παραδόθηκαν στα Ιδρύματα της μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

"Η αρωγή της Π.Ε Λακωνιας προς τις υγειονομικές δομές και στους φορείς του νομού μας θα είναι αδιάλειπτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να υποστηρίξει όσους μάχονται αυτήν την περίοδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού", σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης.

======

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Βερούτη με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας


Τα θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και κυρίως το μείζον θέμα της προστασίας του δασικού πλούτου της Λακωνίας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρου Βερούτη με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχο Γιώργο Αλικάκο και τον διευθυντή Δασών Λακωνίας Ηλία Κοντάκο, κατά την οποία παρέστη επίσης και ο αναπληρωτής διοικητής της Π.Υ. Σπάρτης αντιπύραρχος Χρήστος Νικολέτος.

Οπως τονίστηκε στην εν λόγω σύσκεψη, οι φετινές καιρικές συνθήκες ξηρασίας δημιουργούν πρώιμη ανάγκη ετοιμότητας για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών και ως εκ τούτου κρίνεται απολύτως απαραίτητη η αποτελεσματική συνεργασία Περιφέρειας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Δασαρχείου για την προστασία των δασών των ορεινών όγκων του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα.

Στο πλαίσιο αυτής της συμπόρευσης, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας με το σύνολο των χειριστών και των μηχανημάτων της, έχει ξεκινήσει ήδη τη συντήρηση των δασικών δρόμων που της υποδείχθηκαν από το Δασαρχείο και - όπως διαβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης - "θα καταβάλλει και κάθε άλλη δυνατή προσπάθεια να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών, της περιουσίας τους και της προστασίας του περιβάλλοντος".

========