Περιβάλλον

Με σκοπό να ενημερωθεί για το πότε και πώς θα επεκταθεί το φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Σπάρτη, ο Βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Δαγούμα.

Π. Νίκας : «Στον σχεδιασμό του φυσικού αερίου να συμπεριληφθεί και η νότια Πελοπόννησος, όπως επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και υπαγορεύουν οι αρχές της οικονομικότητας, αποδοτικότητας και ίσης μεταχείρισης».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσους συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την υπόθεση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θανάσης Δαβάκης : «Σθεναρή διεκδίκηση, ενότητα ενεργειών και συντονισμός των προσπαθειών μας. Θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο: φθηνή ενέργεια για επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην Πελοπόννησο».

«Η περιφερειακή αρχή θεωρεί το φυσικό αέριο ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεν συζητεί καν το ενδεχόμενο των χρόνιων καθυστερήσεων στην εγκατάστασή του».

Αεροψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών διενεργήθηκε στον Δήμο Ευρώτα, στην Π.Ε. Λακωνίας, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος.

Η Σπάρτη περιλαμβάνεται κανονικά στο πρόγραμμα επέκτασης των δικτύων φυσικού αερίου για την περίοδο 2020 - 2023, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιες πηγές της διοίκησης της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Στόχος είναι, είπε ο περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, όλες οι Π.Ε να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που προκύπτει από τις μετακινήσεις του προσωπικού τους και των αιρετών.

Ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τις απαλλοτριώσεις γης στην Αρκαδία (Ραψομάτη) και στη Λακωνία (Ξηροκαμπιά της ΔΚ Σκάλας) για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) και χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).

Ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης πραγματοποίησαν εκδήλωση για την ανάδειξη του ποταμού Ευρώτα στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων Προστασίας του Ευρώτα δραστηριοποιείται ενεργά στην ανάδειξη των πολυπαραγοντικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων του Ευρώτα.

Ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα ανασυντάσσει τις δυνάμεις του με σκοπό την προστασία του ποταμού από κάθε είδους τεχνητή και εξωγενή παρεμβολή στην ισορροπία του.

Διήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στoν Μυστρά με θέμα «Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) & η εφαρμογή των Περιφερειακών Σχεδίων» (ΠΣΔΑ)».

Κύριο μέλημα και βασικός σκοπός του Συλλόγου αποτελεί η προστασία από κάθε είδος ρύπανσης κατά μήκος του ποταμού από τις πηγές έως την εκβολή του στον Λακωνικό κόλπο και σαφώς οι περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000.

Tην Δευτέρα 3/9/2018 στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και έλαβε χώρα στη βιοκλιματική πλατεία Πηγών Σκάλας στην Σκάλα.

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Παλαιάς Μονεμβασιάς, στην παραλία Βιολογικού Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Η ημερίδα πραγματοποιείτε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Περιβάλλοντος "Make our  Planet Green Again!!" και των δράσεων που θα λάβουν μέρος στον Ευρώτα από τις 29 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2018.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιεί ειδική προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Γουόλ-Υ» στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Ο Δήμος Σπάρτης υπέβαλε αίτηση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου Σπάρτης», συνολικής δημόσιας δαπάνης 994.517,77 ευρώ, στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Γενικό Λύκειο Σκάλας, σε συνεργασία με το Δήμο Ευρώτα, τον  Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Δήμου Ευρώτα, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Τρινήσων και τον Α.Π.Σ "Καλλισθένης", οργανώνει εθελοντικό καθαρισμό της ακτής των Τρινήσων Δήμου Ευρώτα.

Η Δημοτική Κοινότητα Σκάλας, καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ίδρυση και λειτουργία του σωματείου με την επωνυμία : Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα, την Τρίτη 24/4/2018 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.

Συνεδρίασε στην Σκάλα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Ο Δήμος Ευρώτα οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η μόλυνση του ποταμού Ευρώτα - προτάσεις παρέμβασης» στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας την Παρασκευή 23/3/2018.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαζί για τον Ευρώτα» που υλοποιήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή 600 μαθητών του Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Ευρώτα.

σελ. 1η

< Previous Next >

12345