Αγροτικά

τα "Αγροτικά" μεταφέρονται στο "Ειδήσεις". Από σήμερα τα θέματα του μενού "Αγροτικά" θα καταχωρούνται στο μενού "Ειδήσεις".

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Χατζηδάκη είχαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης και ο Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών «Λακωνία» κ. Δικαιάκος.

Δεύτερη συνάντηση είχε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Υστερήσεις στη διαδικασία της δακοκτονίας στη Λακωνίας καθώς υπάρχει καθυστέρηση του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού. Δυσμενές κλίμα στις εξαγωγές ελιών και χαμηλό ενδιαφέρον. Αντίθετα, στις εξαγωγές εσπεριδοειδών αυξημένο ενδιαφέρον και καλές τιμές.

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς θα ξεκινήσει δολωματικός ψεκασμός.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης «ΛΑΚΩΝΙΑ» ενημερώνει για τις διαδικασίες που ακολούθησε μετά την χαλαζόπτωση στις 26/05/2020 στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης.

Συνολική παρέμβαση επί των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν στους παραγωγούς της Λακωνίας πραγματοποίησε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Τη συνάντηση αυτή ζήτησε ο κ. Δαβάκης για να ενημερωθεί για τις ενέργειες του ΕΛΓΑ σχετικά με τη ζημιά που έχει επέλθει σε μεγάλο μέρος της φυτικής παραγωγής του Νομού Λακωνίας εξαιτίας του καύσωνα του Μαΐου που είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί η καρπόδεση στις ελιές και τα εσπεριδοειδή.

Τα προβλήματα που δημιούργησε στις καλλιέργειες ο πρόσφατος πρόωρος καύσωνας και τρόποι αντιμετώπισής τους θα αποτελέσουν το αντικείμενο σύσκεψης που θα γίνει στην Τρίπολη υπό τον περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας ενημερώνει : ανάκληση σκευασμάτων των εντομοκτόνων chlorpyrifos και chlorpyrifos methyl.

Συνάντηση με το Γεωπονικό Σύλλογο Λακωνίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Eπέκταση του χρόνου καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς για το ασφαλιστικό έτος 2019, από την 31η Μαρτίου στην 31η Μαΐου 2020, για όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους οι οποίοι εξακολουθούν να την οφείλουν.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υπέγραψε απόφαση με την οποία συγκροτείται ομάδα εργασίας για τη μελέτη του θεσμικού πλαισίου των γεωργικών ασφαλίσεων.

Συνάντηση είχαν ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης με εκπροσώπους των Λακώνων παραγωγών εσπεριδοειδών μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.

«Μας ενδιαφέρουν ως Περιφέρεια τα ζητήματα καινοτομίας στη γεωργία προκειμένου να έχουμε μια ανταγωνιστική γεωργία», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.

Αυτό αναφέρθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη με τη συμμετοχή διευθυντών και στελεχών από τις ΔΑΟΚ και των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Συνάντηση είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης και οι σύλλογοι των Λακώνων κτηνοτρόφων, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.

Δαβάκης : «Το ελαιόλαδο και οι ελιές είναι από τα πιο διεθνώς ανταγωνιστικά ελληνικά προϊόντα και ατμομηχανή των εξαγωγών του πρωτογενούς μας τομέα, αποτελούν δε κορυφαία προϊόντα της λακωνικής γης».

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ μέχρι 15 Ιουνίου 2019 (η αρχική προθεσμία έληγε την 15η Μαΐου 2019).

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΑΣΕ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ στα γραφεία του σύσκεψη με θέμα «Ζημιές στις καλλιέργειες από το χαλάζι, τον παγετό και τις πλημμύρες και αντιμετώπιση τους».

Να επισπευστούν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία στο Δήμο Ευρώτα, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Η εισήγηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Π.Ε Λακωνίας για θέματα Πρωτογενούς Τομέα, με θέμα «Αποτίμηση των ζημιών που προήλθαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Λακωνία»

Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης ορίζεται η περίοδος από 4 Μαρτίου 2019 έως 15 Μαΐου 2019  και ως περίοδος έγκρισης αυτών η μετά την 16η Μαΐου 2019 περίοδος.

Δηλώσεις ζημιάς ΕΛΓΑ στους Δήμους Ευρώτα και Μονεμβασίας. Ανακοίνωση για δηλώσεις ζημιάς από χαλάζι της 12/1/2019 στο Δήμο Ευρώτα και δηλώσεις ζημιάς ΕΛ.Γ.Α. για ΠΑΓΕΤΟ της 6/1/2019 στο Δήμο Μονεμβασίας.

Απαντήσεις στα Ερωτήματα του Θανάση Δαβάκη που αφορούν στις αποζημιώσεις που ζητούν οι παραγωγοί του Δήμου Ευρώτα έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

σελ. 1η