Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας


Φορείς της Λακωνίας και της Σπάρτης συνάντησε στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας

Σειρά συναντήσεων είχε στην Σπάρτη, την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας - τον πρόεδρο Γιώργο Μπουραζάνη και την αντιπρόεδρο Μαριλένα Χρυσαδάκου - με βασικά αντικείμενα συζήτησης τα θέματα άρδευσης στον νομό, τα προβλήματα των ΤΟΕΒ, την αγροτική οδοποιία, καθώς και τη γενικότερη υποστήριξη της υπηρεσίας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης Παναγιώτη Φλώρο και τον ομόλογό του στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης Βασίλη Τσαρούχα, όπως επίσης και με τον Σωτήρη Ροϊνό πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας.

Ο περιφερειάρχης και οι τρείς πρόεδροι συζήτησαν σχετικά με την επιπλέον εμπορική δραστηριοποίηση της Σπάρτης ως προορισμό, ώστε ο κόσμος που επισκέπτεται τις τουριστικές περιοχές της Λακωνίας να μεταβαίνει και στην πρωτεύουσα του νομού, συμφωνώντας ότι σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί η άμεση βελτίωση της προσβασιμότητας προς την λακωνική πρωτεύουσα.

Παράλληλα θα επιδιωχθεί συστηματική προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, αλλά και η ενίσχυση των εκδηλώσεων στην περιοχή της Σπάρτης, αντικείμενο για το οποίο οι πιο πάνω φορείς θα υποβάλλουν οσονούπω στην Περιφέρεια σχέδιο δράσεων.

Τέλος, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο και τον αντιδήμαρχο Βασίλη Μπόλλα, με τους οποίους συζήτησε την άμεση έναρξη της προμελέτης για την κατασκευή της γέφυρας στη Σκάλα, καθώς επίσης και τον καθαρισμό του Ευρώτα, έργα η διαδικασία για τα οποία θα προχωρήσει άμεσα.

====