Περιφέρεια Πελοποννήσου - 24/8/2020


Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι έτοιμη η έκθεση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις καταστροφές που επέφερε η πρόσφατη πυρκαγιά στον Δήμο Ανατολικής Μάνης σε έργα υποδομής, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, καθώς και σε δασικό επίπεδο.

Την πιο πάνω δέσμευση ανέλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, στην ευρεία σύσκεψη η οποία έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2020 στο Γύθειο, υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, μετά την αυτοψία που προηγήθηκε στην πυρόπληκτη περιοχή, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς και επιχειρησιακούς παράγοντες.

"Θα έχουμε εκτιμήσει τις απαιτούμενες πιστώσεις για τον καθαρισμό χειμάρρων και την αποτροπή πλημμυρών, αντίστοιχα με την ανάλογη εργασία που έγινε από τις υπηρεσίες μας και στην πυρόπληκτη περιοχή της Κορινθίας, και η έκθεση θα αποσταλεί σε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας", σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.


======