Περιβάλλον


Με επιτυχία η εκδήλωση "ΕΥΡΩΤΕΙΑ 2019" στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, 3 μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης πραγματοποίησαν εκδήλωση για την ανάδειξη του ποταμού Ευρώτα στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Η εκδήλωση ονομάστηκε «Ευρώτεια 2019» προς τιμήν του ποταμού και είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σπάρτης, κος Βαλιώτης Ευάγγελος και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, κα Γαλανοπούλου Γεωργία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το απαραίτητο καλωσόρισμα και τους χαιρετισμούς κι αφού η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Πορφύρη Δέσποινα, καλωσόρισε τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν, οι μαθητές μίλησαν με τα κείμενα και τα ποιήματά τους για την εμπειρία τους στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαζί για τον Ευρώτα», που πραγματοποιηθήκε το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο χώρο εκτέθηκαν και τα έργα των μαθητών από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Τέλος, οι μαθητές και οι εκπρόσωποι των σχολείων έλαβαν αναμνηστικά, καθένας ως «Προστάτης του ποταμού», καθώς και καπελάκια ως ενθύμια της συμμετοχής τους.
Η «επίγευση» της εκδήλωσης σαφώς ήταν γλυκειά και οι στόχοι του Συλλόγου κρίνονται επιτυχημένοι, καθώς οι μικροί «προστάτες του ποταμού» δημιούργησαν καλλιτεχνικά με αφορμή τον ποταμό Ευρώτα και επικοινωνήσαν δυνατά το μήνυμα ενάντια στη ρύπανση, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα από όλους τους ενήλικες. «Τον Ευρώτα αγαπώ και τον θέλω καθαρό», «Προστατέψτε τον Ευρώτα», «Μη μολύνετε τον Ευρώτα SOS» είναι λίγα από αυτά που ακούστηκαν στο μικρόφωνο.

Τα «Ευρώτεια 2020» είναι ο επόμενος στόχος του Συλλόγου για την επικοινωνία και την εξωστρέφεια του, ως ένας θεσμός που δρομολογείται να αλλάξει τις συνειδήσεις μικρών και μεγάλων!

Σύλλογος Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα

=====