Επικαιρότητα


Η εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών, «Ευρώτεια 2018», για την προστασία του ποταμού Ευρώτα

Ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, του Δήμου Ευρώτα, της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας και του ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων -, διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών, «Ευρώτεια 2018», για την προστασία του ποταμού Ευρώτα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και έλαβε χώρα στη βιοκλιματική πλατεία Πηγών Σκάλας, στις 4 Ιουνίου 2018.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης και αφού οι φορείς χαιρέτησαν την προσπάθεια του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού κ. Δημήτρη Μήλιο, εκπροσωπώντας, επίσης, ως Διευθυντής, τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι στους μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης του Συλλόγου και δημιούργησαν τρισδιάστατες απεικονίσεις της γέφυρας του Ευρώτα, έγραψαν ποίηματα και ζωγράφισαν, ευαισθητοποιημένοι από τα προβλήματα ρύπανσης του ποταμού και τις προσπάθειες αποκατάστασης της ισορροπίας του οικοσυστήματος.

Η εκδήλωση εκτιμάται πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι πολίτες ενημερώθηκαν επαρκώς και ευαισθητοποιήθηκαν για τα θέματα ρύπανσης του ποταμού Ευρώτα. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, εκτός από τους φορείς που υποστήριξαν την εκδήλωση, τους δασκάλους και το διευθυντή του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας για την παρότρυνση των μαθητών να συμμετέχουν στην εκδήλωση, καθώς και όλους όσοι υποστήριξαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους την εκδήλωση.

Τα μέλη του Συλλόγου επιφυλάσσονται να συνεχίσουν τις εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία ανάμεσα στους κατοίκους των περιοχών που διαβρέχει και τροφοδοτεί ο ποταμός Ευρώτας.

Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα

========