Επικαιρότητα - 4/9/2020


Στον Προέδρο της ΡΑΕ για το φυσικό αέριο ο Δαβάκης

Με σκοπό να ενημερωθεί από τη νέα διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), για το πότε και πώς θα επεκταθεί το φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Σπάρτη, ο Βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Δαγούμα.

Ο Λάκωνας βουλευτής τόνισε στην αρχή της συνάντησης την πολιτική διάσταση της ισόρροπης παροχής του φυσικού αερίου σε όλη την Πελοπόννησο, υπογραμμίζοντας την ομόθυμη στάση όλων των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας, σε αυτό το ζήτημα.

Υπενθύμισε άλλωστε στον Πρόεδρο της ΡΑΕ, τη δεδηλωμένη πολιτική βούληση της κυβέρνησης, δια στόματος του Υπουργού Ενέργειας κ. Χατζηδάκη στις 14 Μαΐου 2020 από το βήμα της Βουλής, ότι "το φυσικό αέριο θα πάει σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου".
 
Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, συμφώνησε με τον κ. Δαβάκη, τονίζοντας όμως, ότι η παροχή φυσικού αερίου είναι μία σύνθετη υπόθεση που επηρεάζεται από πληθώρα οικονομικών και τεχνικών παραγόντων. Η προσπάθεια, όμως, της νέας διοίκησης της ΡΑΕ, πρόσθεσε, είναι η διαμόρφωση ενός λειτουργικού και ορθολογικού πλαισίου διείσδυσης του φυσικού αερίου και στην Πελοπόννησο.

Στο τέλος της συνάντησης, οι κ.κ. Δαγούμας και Δαβάκης συμφώνησαν, ότι σε αυτήν την υπόθεση κρίσιμος είναι ο ρόλος των διανομέων, οι οποίοι θα πρέπει να προχωρήσουν στη βάση ρεαλιστικών προγραμμάτων ανάπτυξης και επέκτασης του φυσικού αερίου, ενώ ο Θανάσης Δαβάκης επανέλαβε τη στρατηγικής σημασίας στόχευση της διανομής φυσικού αερίου στη Σπάρτη και σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

=====