Περιφέρεια Πελοποννήσου - Π.Ε Λακωνίας


Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στον Δήμο Ευρώτα

Αεροψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών διενεργήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 στον Δήμο Ευρώτα, στην Π.Ε. Λακωνίας, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος.

Οπως είναι γνωστό, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού συστήματος των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για την τριετία 2018 - 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, από νωρίς την άνοιξη (αρχές του περασμένου Μαρτίου), πραγματοποιούνται στοχευμένες εφαρμογές ελέγχου και καταπολέμησης κουνουπιών σε κρίσιμα σημεία της χωρικής επικράτειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου .

Ο σημερινός αεροψεκασμός πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ελικοπτέρου, με τη μέθοδο της προνυµφοκτονίας και συνολικά ψεκάστηκαν περίπου 2.000 στρέμματα, σε πλημμυρισμένες εκτάσεις  στο φυσικό σύστημα του Δήμου Ευρώτα.

Η συγκεκριμένη δράση κρίθηκε απαραίτητη κατόπιν συστηματικών δειγματοληψιών στην περιοχή και πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την έγκριση και τις κατευθυντήριες οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Η αεροεφαρμογή διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του γενικού διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρόεδρου της επιστημονικής επιτροπής του έργου Βασίλη Διαμαντόπουλου (ιατρού Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ), του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Σωτήρη Καμαρινόπουλου, υγιεινολόγου και μέλους της  επιτροπής, καθώς και του επιστημονικού υπευθύνου της αναδόχου εταιρείας.
======