Επικαιρότητα - 23/9/2019


Μαργαρίτα Σπυριδάκου : "Θα δώσω το καλύτερο μου εαυτό για να αναδείξουμε τη βαριά ιστορική μας κληρονομιά"

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει την ευθύνη της διοργάνωσης των επετειακών εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Η Πελοπόννησος, ο Μοριάς, πρωτοστάτησε στον αγώνα για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και συνέβαλλε τα μέγιστα στην Παλιγγενεσία του Ελληνικού Έθνους.
Το έθνος μας άλλωστε επιβίωσε μέσα στους αιώνες και κάτω από διάφορους κατακτητές γιατί οι Έλληνες διατηρήσαμε τη συνείδηση της ιστορικής μας συνέχειας παράλληλα με τη γλώσσα και τη θρησκεία μας.
Αυτά θα μας κρατήσουν ενωμένους και σήμερα που οι προκλήσεις για την πατρίδα μας στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα είναι μεγάλες.
Το πόσο μεγάλη ήταν και είναι διαχρονικά η ισχύς της ελληνικής ταυτότητας φαίνεται και απ' αυτά που αναφέρει ο μεγάλος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο "Γέρος του Μοριά", σε επιστολή του προς τον Ιμπραήμ: "Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάνεις δική σου, βγάλ’ ντο από τον νου σου."
Θα δώσω το καλύτερο μου εαυτό για να αναδείξουμε τη βαριά ιστορική μας κληρονομιά.
Μαζί θα πετύχουμε!

Μαργαρίτα Σπυριδάκου
Περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας
======