Δήμος Ανατολικής Μάνης - Χριστούγεννα 2019


Εντυπωσιακή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Μάνης


Με σύνθημα «Ελάτε να ανάψουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας!» φωταγωγήθηκαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε Γύθειο και Αρεόπολη στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019 αντίστοιχα, σημαίνοντας την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00, με μικρούς και μεγάλους να έχουν κατακλείσει την πλατεία Δημαρχείου Γυθείου.

Η φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με Αρχιμουσικό την κα Μαρία Δασκαλοπούλου, άνοιξε την αυλαία της εκδήλωσης με χριστουγεννιάτικους σκοπούς, δίνοντας την σκυτάλη στην παιδική χορωδία των Σχολείων Γυθείου, με υπεύθυνη τη μουσικό κα Ειρήνη Δαρμή, που κατέκλεισε την σκηνή με τη συμμετοχή εκατόν είκοσι (120) παιδιών περίπου.



Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρευρίσκονταν στην εκδήλωση και ιδιαιτέρως τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη για την παρουσία του, έδωσε τις ευχές του γι’ αυτές τις γιορτές και το επερχόμενο έτος και μέτρησε αντίστροφα μαζί με τα παιδιά δίνοντας το σύνθημα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα των εορταστικών προγραμμάτων.

Οι μικρές χορεύτριες της Σχολής χορού Vibe Dance με υπεύθυνη την κα Ερατώ Διακάτου, ξεσήκωσαν το κοινό με τα λικνίσματά τους σε σκοπούς Juba. Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με το συγκρότημα του Χρήστου Λούφη κρατώντας συντροφιά σε όλους τους παριστάμενους.



Το εορταστικό σκηνικό συμπλήρωνε ιδανικά ο εντυπωσιακός διάκοσμος, ενώ τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα τη βόλτα με το τρενάκι και τα παιχνίδια που θα βρίσκονται στην πλατεία Δημαρχείου έως 7 Ιανουαρίου 2020.

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται και η ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, η Αρεόπολη. Σε μια εντυπωσιακή βραδιά, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελένη Δρακουλάκου μαζί με τα παιδιά της παιδικής χορωδίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αρεόπολης και υπεύθυνη την κα Ειρήνη Δαρμή, φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αθανάτων. Ευχήθηκε υγεία και ευτυχία σε όλους και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, τους Συλλόγους και τους εθελοντές που συνέβαλαν στο άρτιο αποτέλεσμα των εκδηλώσεων.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης π. Συμεών Λαμπρινάκος, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσόστομου, ευχήθηκε τα χαμόγελα των παιδιών να είναι μόνιμα στα πρόσωπα και στις ψυχές τους. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά των Χριστουγέννων, οι δράσεις για παιδιά, το face painting και οι χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, έκαναν τις εκδηλώσεις αξέχαστες και ξεχωριστές.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό στο Γύθειο, φόρεσε τα γιορτινά του και περιμένει τους επισκέπτες του έως 7 Ιανουαρίου 2020, με ωράριο λειτουργίας: 10.30 - 14.00 και 17.00 - 21.00.

======