Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας - 16/6/2020


Υπογράφηκε στη Σπάρτη από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Ενα εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση ενός έργου που η Σπάρτη και ολόκληρη η Λακωνία περίμεναν για πάρα πολλά χρόνια, έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιουνίου 2020, με την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο του ανάδοχου μελετητικού γραφείου.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στη Σπάρτη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, παρουσία, μεταξύ άλλων, του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη, του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη, της περιφερειακής συμβούλου Λακωνίας κα. Μαργαρίτας Σπυριδάκου, καθώς και εκπροσώπων διάφορων φορέων της λακωνικής πρωτεύουσας. Η προβλεπόμενη από τη σύμβαση δαπάνη ανέρχεται σε 2.133.995,72 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης θα ανεγερθεί σε χώρο ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού, βόρεια της Ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης.

Δείτε το video


Δείτε το φωτορεπορτάζ


video & φωτογραφίες : photoreporter.gr - Τάκης Κούρος

=====