ΟΧΙ στην ΑΠΟΧΗ


   

Πολλοί πολίτες έχοντας απογοητευτεί από τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βλέπουν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με αδιαφορία, πιστεύοντας ότι η σημασία τους είναι μικρή σε σχέση με τα προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Αυτοί που θα εκλεγούν στη θέση των διοικούντων στους νέους και μεγαλύτερους δήμους θα καθορίσουν και θα αποφασίσουν ζητήματα που αγγίζουν σημαντικούς τομείς της ζωής των κατοίκων. Σαν παράδειγμα, αναφερουμε το γεγονός ότι βάση του νέου κανονισμού για το νέο τρόπο λειτουργίας των δήμων της χώρας, αυτοί γίνονται οικονομικά ανεξάρτητοι, φροντίζοντας για την ανεύρεση πόρων για τη λειτουργία τους, αποκλείοντας την πιθανότητα κρατικής επιχορήγησης ή δανεισμού.

 

Αυτό θα σημαίνει ότι ένας δήμος από απλός διαχειριστής κρατικών πόρων, μεταμορφώνεται σε ζωντανό οικονομικό οργανισμό. Και αυτό σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι που θα βρίσκονται στην ηγεσία του δήμου είναι απόλυτα αναγκαίο να είναι ικανοί, τίμιοι ,  αποφασιστικοί και οξυδερκείς.

Η στάση που πολλοί ανάμεσα μας αναμένεται να κρατήσουν απέναντι στις εκλογές, μια απαθής και αδιάφορη συμπεριφορά που πηγάζει από τη βαθιά απογοήτευση που νιώθουν για τους θεσμούς είναι επικίνδυνη και θα πρέπει να αλλάξει για να μην έχουμε δυσάρεστες συνέπειες.

Τα άτομα που θα διοικήσουν τους δήμους της χώρας πρέπει να είναι κατάλληλα να κρατήσουν στα χέρια τους την οργάνωση και το προγραμματισμό πολύ σημαντικών ζητημάτων για τους κατοίκους των δήμων της χώρας.

Δυστυχώς δεν ζούμε πλέον σε κάποια εποχή που μας προσφέρει την πολυτέλεια της απώλειας πολύτιμου χρόνου και χρήματος, οφείλουμε να προσέχουμε αυτά που μας έχουν μείνει ως κόρη οφθαλμού.

Μην αφήσετε τους άλλους ή την τύχη να αποφασίσουν για ζητήματα που σας αφορούν άμεσα.