Επικαιρότητα


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης επισκέφθηκε την Λακωνία

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης, επισκέφθηκε τη Λακωνία κατόπιν πρόσκλησης της Νομαρχιακής Οργάνωσης Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε τους Δήμους Μονεμβασίας, Ευρώτα και Σπάρτης, όπου πραγματοποίησε επισκέψεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, συζήτησε με εκπροσώπους αγροτικών φορέων και είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους των εν λόγω Δήμων.

Ο κ. Βορίδης είχε σειρά διαδοχικών συναντήσεων, στους Δήμους Μονεμβασίας, Ευρώτα και Σπάρτης, με παραγωγούς, συνεταιριστές και τοπικούς φορείς στους οποίους ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, το ιδιαιτέρως ευνοϊκό τοπίο που δημιουργείται στο συνεταιριστικό περιβάλλον με το σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση. Σε συναντήσεις που είχε με ελαιοπαραγωγούς μάλιστα, εξήρε την ανάγκη δημιουργίας υψηλής προστιθέμενης αξίας στο ελληνικό ελαιόλαδο, προκειμένου αυτό να συσκευάζεται και να εξάγεται τυποποιημένο στις διεθνείς αγορές, ώστε οι ίδιοι να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν και το συγκριτικό εμπορικό πλεονέκτημα που πέτυχε η Κυβέρνηση με την αποφυγή των αμερικανικών δασμών στο ελληνικό ελαιόλαδο και τις ελληνικές βρώσιμες ελιές.

Ο κ. Βορίδης έκανε σαφές με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θα υπάρξει διπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, υπογραμμίζοντας ότι αυτές θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα.

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνόδευσαν στην επίσκεψη του στην Λακωνία ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στρατάκος.

Η επίσκεψη στη Λακωνία ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Υπουργού στην κομματική εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Leonidas Palace στο 8ο χλμ. της Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης, με τον τολμηρό και απόλυτα τεκμηριωμένο πολιτικό του λόγο, παρουσίασε και ανέλυσε διεξοδικά αφενός τα πολιτικά επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας και αφετέρου τους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και για ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, καταχειροκροτούμενος από τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το φωτορεπορτάζ

1. Στο Δημαρχείο του Δήμου Ευρώτα στην Σκάλα

 

2. Επίσκεψη στους Μολάους του Δήμου Μονεμβασίας


3. Επίσκεψη στα Παπαδιάνικα του Δήμου Μονεμβασίας


4. Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης "ΛΑΚΩΝΙΑ"

5. Oμιλία στο κέντρο Leonidas Palace στην Σπάρτη


======