Θανάσης Δαβάκης - Λακωνία


Τηλεδιάσκεψη Δαβάκη με τους επαγγελματικούς φορείς της Λακωνίας για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού

Τηλεδιάσκεψη με τους επαγγελματικούς φορείς της Λακωνίας είχε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, με θέμα τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα στο Νομό.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Γιάννης Παναρίτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, κ. Παναγιώτης Φλώρος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας κ. Σωτήρης Ροϊνός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης, κ. Βασίλης Τσαρούχας.

Ο κ. Δαβάκης άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, οι οποίες εστιάστηκαν στα πραγματικά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι της οικονομίας του Νομού, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο κ. Δαβάκης υπογράμμισε ότι η πανδημία είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ένα μεγάλο «εξωγενές σοκ», που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και έχει προκαλέσει μεγάλες ανθρώπινες απώλειες σε όλο τον πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα πλήττει τις κοινωνίες και εκτροχιάζει την οικονομική δραστηριότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε, ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής ήταν απαραίτητα, ενώ εκ του αποτελέσματος αποδεικνύονται εξαιρετικά επιτυχημένα και αποδοτικά, διατηρώντας τον αριθμό των θυμάτων και των κρουσμάτων στη Χώρα μας σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τις περισσότερες χώρες της Δύσης, ακόμη και από αυτές που είναι κατά πολύ ισχυρότερες από την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης ανέλυσε διεξοδικά το σκεπτικό και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, τόσο στο εσωτερικό οικονομικό μέτωπο όσο και στο ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες στοχεύουν στην ανάσχεση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και στην προστασία της εργασίας. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις θα εξελίσσονται και θα προσαρμόζονται, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες, τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πορεία των επιπτώσεων της πανδημίας.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και δεσμεύθηκε ότι θα μεταβιβάσει την αγωνία τους, τα λεγόμενά τους και τις παρατηρήσεις τους στους συναρμόδιους υπουργούς, ενώ τους μετέφερε την αισιοδοξία του ότι αυτή η κυβέρνηση, η οποία ακούει και βασίζεται στους έμπειρους και στους ειδικούς, είναι η πλέον ικανή για να βγάλει τη Χώρα μας και από αυτήν την κρίση που σήμερα αντιμετωπίζει.

=======