Λιμεναρχείο Γυθείου


Με πρωτοβουλία του Γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου Γυθείου έγινε καθαρισμός της νήσου Κρανάης και της παραλίας Σελινίτσας Δήμου Ανατολικής Μάνης

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Καθαρισμού 2019» της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της νήσου Κρανάης και της παραλίας Σελινίτσας Δήμου Ανατολικής Μάνης, με πρωτοβουλία του Γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου Γυθείου.

Ο καθαρισμός της Κρανάης έλαβε χώρα την Παρασκευή 20/5/2019, από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών του σχολείου από στελέχη της υπηρεσίας αναφορικά με τη σπουδαιότητα της δράσης.

Ο καθαρισμός της παραλίας Σελινίτσας έγινε την Τετάρτη 29/5/2019, από τις 9:00 πμ έως τις 12:00 μμ, και σε αυτή έλαβαν μέρος το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Παράρτημα Λακωνίας και ο Σύλλογος Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ».

Μετά το πέρας του καθαρισμού ακολούθησε ενημέρωση των μαθητών του σχολείου από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Παράρτημα Λακωνίας και τον Σύλλογο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» αναφορικά με τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και την εθελοντική δράση των δύο αυτών συλλόγων. Στους μαθητές του σχολείου προσφέρθηκαν νερά, χυμοί και γλυκίσματα, κατόπιν ευγενικής χορηγίας της κ. Αικατερίνης Βαλιώτη, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου με την πρώην επωνυμία "LAKONIS".

Από τους εν λόγω καθαρισμούς, οι οποίοι εκτός από τον πρακτικό χαρακτήρα της αποκομιδής απορριμμάτων, είχαν κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και απώτερο σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών στο θέμα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των μαθητών των δημοτικών σχολείων, ανασύρθηκαν και καταγράφηκαν: Διαφορετικού είδους απορρίμματα (συσκευασίες τροφίμων, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, πλαστικές σακούλες, αποτσίγαρα,) τα οποία και μεταφέρθηκαν σε κάδους απορριμμάτων (κοινούς και ανακύκλωσης) για την αποκομιδή τους από οχήματα καθαριότητας του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την περαιτέρω διάθεσή τους.

=======