ΘΕΜΑ - Ύδρευση Ζάρακα.


Ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Λ. Γρηγοράκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη για την ύδρευση του Ζάρακα και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας κα. Παν. Πριφτάκη- Χατζηγρηγορίου απέστειλε στον υπουργό επιστολή για το ίδιο θέμα.


H ερώτηση του κ. Γρηγοράκου έχει ως εξής :

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

 

Θέμα: «Καθυστερήσεις και προβλήματα στην υδροδότηση του τέως Δήμου Ζάρακα και του Δημοτικού Διαμερίσματος Κουπιών Δήμου Μονεμβασιάς»

 

30.7.2012

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Με αφορμή την από 1/12/2008 ερώτησή μου και παρ’ όλη την ανάμειξη της δικαιοσύνης, αλλά πολύ περισσότερο με έναυσμα την παρέλευση 4 ετών και τα συνεχή παράπονα και διαμαρτυρίες των κατοίκων, οι περιοχές του τέως Δήμου Ζάρακα και του Δημοτικού Διαμερίσματος Κουπιών του Δήμου Μονεμβασιάς, εξακολουθεί και έρχεται αντιμέτωπο με το τεράστιο πρόβλημα ανυπαρξίας ύδρευσης. Το κόστος του υπό κατασκευή έργου ύδρευσης, που χρηματοδοτείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή και του τέως Δήμου Ζάρακα, έχει φθάσει ήδη τα 8 εκατ. Ευρώ.

 

Στην άντληση που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 25/11 - 4/12/2009 η γεώτρηση παρείχε 42-55 κυβικά μέτρα/ώρα και σταθερή στάθμη ηρεμίας στα 327 μέτρα. Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Δήμος δημοπράτησε στις 12/1/2010 την εκτέλεση του έργου βελτίωσης και αξιοποίησης της υδρογεώτρησης και την σύνδεσή της με το υφιστάμενο δίκτυο μεταφοράς του νερού, προϋπολογισμού δημοπρατούμενων εργασιών 694.000,00 ευρώ. Και ενώ συνεχίζεται η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων του Γέρακα και η σύνδεση με το Λιμάνι, δεν μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά για το πότε τελικά ο τέως Δήμος Ζάρακα θα έχει νερό.

 

Μετά από τα παραπάνω ερωτάσθε:

  1. Σε ποίο στάδιο βρίσκεται σήμερα το έργο;

  2. Ποιο είναι το μέχρι σήμερα κόστος των εργασιών;

  3. Πότε θα έχει οριστικά παραδοθεί το έργο, ώστε ο τέως Δήμος Ζάρακα και το Δημοτικό Διαμέρισμα Κουπιών του Δήμου Μονεμβασιάς, να υδροδοτηθούν;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γρηγοράκος Λεωνίδας

 

======================================================================================

 

H επιστολή της κα. Πριφτάκη - Χατζηγρηγορίου έχει ως εξής :

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Αριθ. Πρωτ.: 21521

Γραφείο Αντιδημάρχου

 

 

Προς: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κον. Ευριπίδη Στυλιανίδη

Σταδίου 27

Αθήνα

 

Μολάοι 1-8-2012

 

Θέμα: Ερώτηση βουλευτού κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Με την από 30-7-2012 ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας , την οποία πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ,ερωτάσθε για άλλη μια φορά για το έργο της ΄Υδρευσης Ζάρακα (σχετ.5059/5-12-08 έγγραφο πρώην Δήμου Ζάρακα προς απάντηση για ερώτηση στην Βουλή ) (συνημμένο)

 

Δεν θα κουραστούμε να απαντάμε για το έργο αυτό, το οποίο χρηματοδότησε το Γ΄ΚΠΣ με τελικό δικαιούχο τον Δήμο Ζάρακα και όχι την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ένα όνειρο ετών για το νερό στον Δήμο μας έγινε πραγματικότητα.

 

Το έργο ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2009 και παραλήφθηκε οριστικά στις αρχές του 2011, υδροδοτήθηκαν τα 5 Δημοτικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου. Λόγω κακών πληρωμών του προγράμματος Θησέα καθυστερεί η ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου του ΔΔ Γέρακα ( νέο έργο) αν και με προσωρινό τρόπο έχει υδροδοτηθεί και αυτό το Διαμέρισμα το οποίο δεν περιλαμβανόταν στην αρχική χρηματοδότηση.

 

Λυπούμεθα ειλικρινά που ο βουλευτής του νομού με αυτά που αναφέρει εκτίθεται διότι πιθανόν δεν έχει επισκεφθεί πολύ καιρό την περιοχή και δεν παρακολουθεί τα θέματα στον νομό του, αν και κατασκευάσθηκε ένα από τα μεγαλύτερα και χρησιμότερα έργα υποδομής στον νομό Λακωνίας .

 

Με εκτίμηση

 

Η Αντιδήμαρχος

(Πρώην Δήμαρχος Ζάρακα)

Παν. Πριφτάκη - Χατζηγρηγορίου