Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ενημερωτικές ημερίδες - εκθέσεις με θέμα «Οδική ασφάλεια και τροχαία ατυχήματα» στη ΛακωνίαΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την 25.10.2017 έως και 20.11.2017, ενημερωτικές ημερίδες - εκθέσεις με θέμα «Οδική ασφάλεια και τροχαία ατυχήματα», στο Γύθειο, στη Σκάλα, στο Βλαχιώτη, στους Μολάους, στη Μονεμβασιά, στην Ελαφόνησο και στη Σπάρτη, αντίστοιχα.

Οι παραπάνω ημερίδες, που αποτελούν πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, συνδιοργανώθηκαν από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας και τους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, Μονεμβασίας, Ελαφονήσου και Σπάρτης Λακωνίας, με τη συμμετοχή του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και της Λέσχης Αυτοκινήτου Σπάρτης.

Τις ενημερωτικές αυτές ημερίδες - εκθέσεις, που είχαν ως στόχο τ ην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά κυρίως των μαθητών, για την οδική ασφάλεια, παρακολούθησαν πολίτες κάθε ηλικίας και μαθητές, οι οποίοι ενημερώθηκαν και με πρακτικά παραδείγματα, για την ασφαλή οδική συμπεριφορά και για τα τροχαία ατυχήματα.

Ομιλητές ήταν Αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, Ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας και του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, στέλεχος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Π.Ε. Λακωνίας, αλλά και θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Ο παραπάνω κύκλος των ενημερωτικών ημερίδων – εκθέσεων έκλεισε με την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 20.11.2017 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης στη Σπάρτη, στην οποία παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γεώργιος Παπαδάκος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές των ενημερωτικών αυτών ημερίδων.

(οι φωτογραφίες είναι από την ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη)

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με την οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα, καθώς η ενημέρωση και η πρόληψη, αποτελούν βασική προτεραιότητα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά για την ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε Σκάλα και Βλαχιώτη δείτε ΕΔΩ

Αναλυτικά για την ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε Μολάους και Μονεμβασιά δείτε ΕΔΩ

===========