Γιορτή Σύκου - Παπαδιάνικα Δήμου Μονεμβασίας.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδιανίκων-Πλύτρας "Η Αρχαία Κυπαρισσία" σας προσκαλεί στη Γιορτή Σύκου στα Παπαδιάνικα την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011 , 9.30 μ.μ

Από το 1979, με πρωτοβουλία του τότε Αθλητικού Συλλόγου «Αναγέννηση Παπαδιανίκων» και μέχρι σήμερα, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στην πλατεία του χωριού η παραδοσιακή Γιορτή Σύκου.

Η ιδέα για τη διοργάνωση της Γιορτής γεννήθηκε ώστε ν’ αναδειχθεί το βασικό αυτό προϊόν της περιοχής, τόσο πολύτιμο από την αρχαιότητα, τόσο σπάνιο σ’ ολόκληρο τον κόσμο, τόσο νόστιμο και θρεπτικό!

Στόχος της Γιορτής, πέρα από τη διασκέδασή μας, είναι η διατήρηση της αναγνώρισης που δικαιούται το σύκο ανάμεσα στα εξαιρετικά προϊόντα της γης μας, καθώς και να στηριχτεί η καλλιέργειά του ώστε να δικαιωθούν οι άνθρωποι που επιμένουν να μοχθούν για την παραγωγή του.

Απευθύνουμε έτσι μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να συναντηθούμε στη χαρούμενη αυτή γιορτή, να διασκεδάζουμε, να τιμήσουμε το παρελθόν και να στηρίξουμε το παρόν και το μέλλον του μοναδικού αυτού προϊόντος μας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδιανίκων Πλύτρας "Η Αρχαία Κυπαρισσία"