Ερώτηση του Θ. Δαβάκη για τα προβλήματα λειτουργίας στα ΚΕΠ.


 

 

 

Προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 

ΘΕΜΑ: Προβλήματα λειτουργίας στα ΚΕΠ, εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων

            των εργαζομένων σε αυτά.

 

 

            Σήμα κινδύνου για την λειτουργία τους εκπέμπουν 460 από τα συνολικά 1.081 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) που λειτουργούν στη χώρα μας.

             Η αιτία των προβλημάτων που παρατηρούνται είναι η λήξη των συμβάσεων μεγάλου μέρους των εργαζομένων σ΄ αυτά, με αποτέλεσμα ορατός πλέον να φαντάζει ο κίνδυνος κατά το επόμενο χρονικό διάστημα να οδηγηθούμε σε λουκέτα σε περισσότερα από 460 Κ.Ε.Π σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και σε Κ.Ε.Π του Νομού Λακωνίας.

            Όλοι γνωρίζουμε τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν τα ΚΕΠ προς τους πολίτες όλων των ηλικιών, στους νέους και τους συνταξιούχους, στα αστικά κέντρα αλλά και την ελληνική περιφέρεια και για το λόγο θα αποτελούσε ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη η διακοπή της λειτουργίας ορισμένων Κ.Ε.Π εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων σ’ αυτά.

            Μάλιστα σε πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΕΠ ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ρόβλιας, αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν προς τους πολίτες οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, δεσμεύθηκε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επιδιώξει σύντομα να δώσει λύσει στα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.

            Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός :

            Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποτραπεί το δυσάρεστο φαινόμενο, κατά τις επόμενες ημέρες να δούμε λουκέτα σε πάνω από 460 ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα;

            Σκοπεύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει σε ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΕΠ οι οποίες είτε έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης