Αντίδραση Δαβάκη για το κλείσιμο του ΙΚΑ Νεαπόλεως.


 

Ο Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ  κ. Θανάσης Δαβάκης

 

Αντίδραση Δαβάκη για το κλείσιμο του ΙΚΑ Νεαπόλεως

17/8/2011 

Ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης δήλωσε για το θέμα αυτό :

            Μόνο ως απαράδεκτη μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ (αρ. πρωτ. Υ20/139) να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας του παραρτήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη Νεάπολη Βοιών.

            Η ενέργεια αυτή έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στην ανάπτυξη και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ αλλά και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην  οικονομική της ανάπτυξη.

            Θεωρούμε αδιανόητο οι κάτοικοι της Νεαπόλεως, της ευρύτερης περιοχής των Βοιών αλλά και της Ελαφονήσου, να καλούνται να διανύσουν μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μέχρι τους Μολάους, κάθε φορά που θέλουν να διεκπεραιώσουν απλές ασφαλιστικές υποθέσεις στο ΙΚΑ.  

            Πρέπει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αλλά και η Διοίκηση του ΙΚΑ να επανεξετάσει σοβαρά την απόφαση της για το κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ στη Νεάπολη, όταν μάλιστα η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολλαπλά αδικηθεί με αποφάσεις της παρούσας κυβέρνησης.

            Μήπως τελικά η περιοχή του πρώην Δήμου Βοιών τελεί υπό διωγμόν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ;

            Για το λόγο αυτό, καταθέσαμε σχετική Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη.