Επικαιρότητα - 2/9/2020


Η πρωτοβουλία του Θανάση Δαβάκη για το αεροδρόμιο της Σπάρτης συνεχίζεται - Δεύτερη συνάντηση με τον Διοικητή της ΥΠΑ πτέραρχο ε.α. Γ. Δριτσάκο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης.

Πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συνάντηση με τον Διοικητή της ΥΠΑ, πτέραρχο ε.α. Γ. Δριτσάκο για το σκοπό αυτό. (Διαβάστε εδώ για την πρώτη συνάντηση των δυο ανδρών).

Εκτός του κ. Δαβάκη, στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο σύμβουλος του Διοικητού αντιπτέραρχος ε.α. Ν. Λύρης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Αφού έγινε μια ιστορική ανασκόπηση των διαφόρων χρονικών φάσεων του αεροδρομίου της Σπάρτης, εξετάστηκαν οι τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για τη λειτουργική προοπτική του. Παράλληλα, έγινε μία επισκόπηση των δραστηριοτήτων και των λειτουργιών που με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι εφικτό να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν σε αυτό.

Τέλος, αποφασίστηκε στο άμεσο χρονικό διάστημα, να επισκεφθεί το αεροδρόμιο της Σπάρτης ο Διοικητής της ΥΠΑ πτέραρχος ε.α. Γ. Δριτσάκος συνοδευόμενος από υπηρεσιακό κλιμάκιο, με σκοπό την επιθεώρηση και καταγραφή των παρεμβάσεων που πρέπει καταρχήν να γίνουν. Η πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει ο κ. Δαβάκης συνεχίζεται ...

======