Επικαιρότητα - 5/7/2020


Εγκαινιάστηκε το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης Σπάρτης

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 στη Σπάρτη το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης, το οποίο επαναλειτουργεί - σε καθημερινή βάση πλέον - επί της Λεωφόρου Λυκούργου, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο της λακωνικής πρωτεύουσας.

Το εν λόγω περίπτερο, στελεχωμένο με προσωπικό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα λειτουργεί, όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του, μετά τον αγιασμό, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τόσο συνδράμοντας την προβολή της Λακωνίας, αλλά και της Περιφέρειας γενικότερα - με πληροφορίες και έντυπο υλικό -, όσο και συγκεντρώνοντας στοιχεία και εντυπώσεις - παρατηρήσεις των επισκεπτών, τα οποία στο τέλος κάθε τουριστικής περιόδου θα αναλύονται και θα αξιοποιούνται.

Η επαναλειτουργία του περιπτέρου έγινε δυνατή μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία-σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σπάρτης και της Πελοπόννησος Α.Ε.

Στο περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει στοιχεία για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, των πολιτιστικών χώρων κλπ, αλλά και πληροφορίες που αφορούν τα καταλύματα, τους χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν έντυπο υλικό παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οπως δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Σπάρτης κατασκευάστηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2019, με πρωτοβουλία της τότε δημοτικής Αρχής, ωστόσο λειτουργούσε με περιορισμένο ωράριο και προσωπικό.

Στην εκδήλωση, την οποία χαιρέτισαν επίσης οι Βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκων Τζινιέρης, Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Πελοπόννησος Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης, η πρόεδρος της γνωμοδοτικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Βασίλειος Τσιγαρίδης, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Λακωνίας, του ΟΕΒΕ Λακωνίας, του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων που έχουν σχέση με τον τουρισμό.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, οι παρευρεθέντες γεύθηκαν τοπικά προϊόντα της Λακωνίας στην μικρή έκθεση που είχε στηθεί δίπλα στο Τουριστικό Περίπτερο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ

======