Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης - 29/5/2020


ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ 2020 - Οι Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην καστροπολιτεία του Μυστρά τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση.

Ομιλία με θέμα: «Το μήνυμα της Αλώσεως» εξεφώνησε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος του Ν.Π της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης  κ. Δημήτριος Μιχαλάκος.

Αμέσως μετά, αρχές και κοινό μετέβησαν στον Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην πλατεία του Μυστρά, όπου τελέσθηκε Τρισάγιο από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας.


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους Βουλευτές Λακωνίας κ.κ Αθανάσιο Δαβάκη, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, Νεοκλή Κρητικό, που εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων και Σταύρο Αραχωβίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη, τον Δήμαρχο του Δήμου Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Συλλόγου του εν Αττική Λακεδαιμονίων. Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Νίκωνας Τζινιέρης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας κα. Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, οι οποίες φέτος πραγματοποιήθηκαν με λιτό τρόπο λόγω των προληπτικών μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, ολοκληρώθηκαν με τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

====