27/5/2020


Μήνυμα Μιχάλη Σταματάκου στους Λάκωνες

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παίρνω μετάθεση στο νοσοκομείο Αθηνών Ερυθρός Σταυρός (Κοργιαλένειο Μπενάκειο) από σήμερα 27/5/2020.

Περάσαμε μαζί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (6 χρόνια, 2 μήνες και 17 μέρες) στη Ν.Μ Μολάων, Γ.Ν Λακωνίας.

Ευχαριστώ όλους και όλες εσάς που μου εμπιστευθήκατε την υγεία σας ως ιατρό χειρουργό.

Ευχαριστώ όλους και όλες εσάς που με υποδεχτήκατε στα σπίτια σας και μου φερθήκατε σαν να είμαι συγγενής σας, ο δικός σας άνθρωπος.

Ευχαριστώ όλους και όλες εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας στις απερχόμενες περιφερειακές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Ευχαριστώ όλους και όλες εσάς που με στηρίξατε σε δύσκολες φάσεις της ζωής μου τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως ιατρός.

Ευχαριστώ μια μικρή ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι προσπάθησαν να με μειώσουν ηθικά και επαγγελματικά και να με τραβήξουν χαμηλά στο βασίλειο της κακίας και βλακείας τους με ανυπόστατα ψέμματα.

Ευχαριστώ μια ακόμη πιο μικρή ομάδα ανθρώπων που προσπάθησαν να κάνουν κακό στην οικογένεια μου με ανήθικες κατηγορίες.

Ευχαριστώ μια αμελητέα ομάδα ανθρώπων που θεώρησαν ότι έχουν τη δύναμη να παίξουν με την ηθική μου, την τιμιότητα μου και τα συναισθήματα μου για να καρπωθούν ωφέλη.

Ευχαριστώ και μια ακόμη μικρότερη ομάδα ανθρώπων που προσπάθησαν με ειρωνία και χυδαιότητα να με υποβαθμίσουν ως άνθρωπο και ως ιατρό γιατί εξυπηρετούσα τους συνανθρώπους μου οποιαδήποτε ώρα έρχονταν στο νοσοκομείο.

Η παρατεταμένη σκόπιμη υποβάθμιση των ενεργών εφημεριών μου 4,5 συνεχή έτη, ώστε να είναι αδύνατη η σωστή διαχείρηση των χειρουργικών περιστατικών με οδηγεί στην απόφαση για επιστημονικούς και μόνο λόγους στη μετάθεση μου σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο.

Δε σας ξεχνώ. Θα σας θυμάμαι για πάντα όλους και όλες για κάποιο λόγο. Δεν απομακρύνομαι και δεν σας εγκαταλείπω.

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλα τι σημαίνει για μένα το χωριό Έλος, η παραλία Κυανή Ακτή, ο ποταμός Ευρώτας, η ποδοσφαιρική ομάδα Ευρώτας και το λακωνικό ποδόσφαιρο, ο Δήμος Ευρώτας, ο λακωνικός κόλπος, η υγεία των Λάκαινων και των Λακώνων, ο νομός Λακωνίας.

Πάντα θα είμαι εδώ δίπλα σας ως ντόπιος κάτοικος του Έλους, ως ιατρός Λάκωνας αλλά και ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε Λακωνίας από το 2019.

Πικράθηκα ... είναι αλήθεια ... δεν είμουν προετοιμασμένος για το δώρο που μου επιφύλασσαν αυτοί οι ασήμαντοι. Αν και ελάχιστοι έκαναν τη ζημιά τους. Πρέπει να φύγω αλλά θα επιστρέψω.

Ο ομφάλιος Λώρος με την ιδιαίτερη πατρίδα μου το Έλος και την Λακωνία δεν κόπηκε όταν γεννήθηκα, όταν πήγα γυμνάσιο και λύκειο στην Αθήνα. ΤΩΡΑ δεν επιτρέπω εγώ να μου τον κόψουν. Να έχετε υγεία, ομόνοια, αγάπη και ευτυχία. Θα είμαι πάντα δίπλα σας. Και πάλι σας ευχαριστώ!

Μιχάλης Σταματάκος
Επιμελητής Α' Γενικής Χειρουργικής
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Λακωνίας
Περιφέρεια Πελοποννήσου

=======