Ερώτηση Γρηγοράκου για τις αποζημιώσεις των Λακώνων Αγροτών.


Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος

 

Μεγάλες αντιδράσεις και παράπονα υπάρχουν από τους Λάκωνες παραγωγούς, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΛΓΑ στις 5-8-2011 σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής. 

Από το ύψος των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που  διατέθηκαν στους Έλληνες αγρότες για την χρονική περίοδο Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2010 και που οι Λάκωνες παραγωγοί υπέστησαν μεγάλες ζημιές, εξαιρέθηκαν από την χρηματοδότηση.

Η οικονομική κρίση πλήττει όλες τις κοινωνικές ομάδες, αλλά και οι αγρότες του Νομού Λακωνίας, που  τα προϊόντα τους είναι στα αζήτητα, περίμεναν μια ταχύτερη διαδικασία, αλλά και αντικειμενικότερη εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, ελπίζοντας ότι ο ΕΛΓΑ  θα εντάξει στην λίστα των αποζημιωθέντων και τους Λάκωνες αγρότες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, στις 10 Αυγούστου 2011, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία ρωτούσε: 1) αν υπάρχουν συνθήκες που καθυστέρησαν την εκτίμηση των ζημιών, ή ο Νομός Λακωνίας είναι εκτός λίστας αποζημιώσεων, 2) αν προτίθεται ο κύριος Υπουργός μέσω του ΕΛΓΑ,   να επιταχύνει τις διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών με την δέουσα ευαισθησία που έκανε και στους υπόλοιπους Νομούς της Ελλάδας και 3) τι άλλο προτίθεται να κάνει ο κύριος Υπουργός για την αποκατάσταση της αδικίας στους Λάκωνες αγρότες.