Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020


Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020 - "Στηρίξτε τη Ν.Μ. Μολάων και το εργαζόμενο προσωπικό"
Tο επίκαιρο μήνυμα του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων κ. Κωνσταντίνου Κορωνιού

"Η σημερινή ημέρα, η 7η Απριλίου, είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Υγεία. Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε το έργο των ιατρών και νοσηλευτών, υπενθυμίζοντας σε όλους μας τον κρίσιμο ρόλο που αυτοί διαδραματίζουν στην προστασία και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι στην Ν.Μ. Μολάων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στη νόσο COVID-19, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υγειονομική φροντίδα, με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Λόγω της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας έχουν κληθεί να υπερβάλουν εαυτούς, δουλεύοντας υπό αντίξοες συνθήκες, με ελλιπή μέσα προστασίας και με μειωμένες - λόγω της επί έτη οικονομικής κρίσης - απολαβές. Το νοσοκομείο δεν θα μπορούσε να λειτουργεί χωρίς την προσπάθεια, το φιλότιμο και την αφοσίωση του προσωπικού. Οι «μαχητές» αυτοί του νοσοκομείου μας αξίζουν κάθε βοήθεια. Είναι οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, που νυχθημερόν προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό.
Ας αναλογιστούμε ότι, χωρίς τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η πατρίδα μας δεν θα είχε τόσο άμεση απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού.

Η ετοιμότητα και η πλήρης λειτουργικότητα της Ν.Μ. Μολάων είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Λακωνίας, την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης όπως αυτής που διανύουμε, καθώς και για την ασφάλεια των ασθενών με την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας.

Είναι σημαντικό λοιπόν όλοι μας να προσφέρουμε την έμπρακτη στήριξή μας στο Νοσοκομείο μας - ο καθένας με τον τρόπο και τις δυνατότητές του - ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες υποδομές και τα αναγκαία εφόδια που θα επιτρέψουν στη Ν.Μ. Μολάων να συνεχίσει να μας παρέχει απρόσκοπτα την υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα που χρειαζόμαστε.
Όλοι μαζί προσφέρουμε - μαζί θα τα καταφέρουμε!

Ο Αναπληρωτής Διοικητής
Δρ. Κορωνιός Κωνσταντίνος, M.B.A., M.Sc, PostDoc(c)

=====