Δήμος Σπάρτης - 14/2/2020


Έκτακτα προληπτικά μέτρα του Δήμου Σπάρτης κατά του κορονοϊού - Αναστέλλονται όλες οι Αθλητικές, Πολιτιστικές και Εκπαιδευτικές δραστηριότητες - Άδειες ειδικού σκοπού σε κατηγορίες εργαζομένων

Έκτακτα προληπτικά μέτρα με στόχο την προφύλαξη των Δημοτών και των Εργαζομένων από την διασπορά του κορονοϊού έλαβε ο Δήμος Σπάρτης.

Τα έκτακτα μέτρα έχουν ως εξής:

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, έχοντας υπ’ όψη, μεταξύ των άλλων διατάξεων και οδηγιών:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
    Τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού έως τις 24 Μαρτίου 2020, σε κατηγορίες εργαζομένων του Δήμου Σπάρτης για την προφύλαξη από τη διασπορά του κορωνοϊού ως εξής:
    Σε εργαζόμενους γονείς (σε έναν από τους δύο, εφόσον εργάζονται και οι δύο), με παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών. Σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σε εργαζόμενους άνω των 60 ετών. (με προσκόμιση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών που ορίζονται από τη  νομοθεσία)
Την αναστολή των προσαυξήσεων για τα έσοδα του Δήμου έως τις 24 Μαρτίου 2020.
Την αναστολή της απογευματινής λειτουργίας των ΚΕΠ και του Σαββάτου, με ωράριο λειτουργίας από 09:00 έως 13:00. Οι συναλλασσόμενοι θα εισέρχονται ένας ένας προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Την αναστολή λειτουργίας της αίθουσας Φιλαρμονικής, των κλειστών Γυμναστηρίων και όλων των υπόλοιπων χώρων μαζικού Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου έως τις 24 Μαρτίου 2020.
    Όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου  (Δημοτικό Συμβούλιο, Κοινοτικά Συμβούλια, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) θα λαμβάνουν αποφάσεις δια περιφοράς, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και για 14 ημέρες. 
Οι πολιτικοί γάμοι που έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν στο Δημαρχιακό Μέγαρο για τις επόμενες 14 ημέρες θα γίνουν με την παρουσία έως και 8 ατόμων στην διάρκεια της τελετής.
Απολύμανση όλων των δημοτικών αλλά και δημοσίων χώρων. Οι απολυμάνσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται. Την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποσυμφόρηση των υπηρεσιών για την προστασία των πολιτών.
Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους σύμφωνα με το Νόμο  Ν4647/2019, μέσω της πλατφόρμας  https://tetragonika.govapp.gr/
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας, θα προσφέρει υπηρεσίες κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού στο τηλέφωνο 2731361240, 241, 242, όπως και στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας στο τηλέφωνο 2731022226 εσωτ. 121, 122, 123.
Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ, οι καταναλωτές της μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους μέσω e-banking (ο τρόπος πληρωμής περιγράφεται στο έντυπο του λογαριασμού). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 27310 29083, 25331. Επίσης όσοι προσέρχονται στα γραφεία της ΔΕΥΑ Σπάρτης θα πρέπει να εισέρχονται σε μικρές ομάδες 3-4 ατόμων προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του προσωπικού.
Οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Δήμου οφείλουν να προγραμματίσουν τις εργασίες των Τμημάτων, έτσι ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα ο Δήμος και να υπάρχει προστασία των εργαζομένων.
Γενικότερα για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο ή τα ΚΕΠ, οι πολίτες θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα, προκειμένου να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά.
Σε περίπτωση που η φυσική παρουσία κρίνεται απαραίτητη, θα προηγείται συνεννόηση του πολίτη με τον αρμόδιο για την υπόθεσή του υπάλληλο προκειμένου να εξυπηρετηθεί με προσέλευση στην υπηρεσία.
Κάθε μέτρο από οποιοδήποτε φορέα και αν προέρχεται, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ, ότι έχει σκοπό να προστατεύσει εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους.
Όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά, πρέπει να δείξουμε την υπευθυνότητά μας, γι΄αυτό και τηρούμε όλες τις οδηγίες πρόληψης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΔΟΥΚΑΣ

====

Ανακοίνωση μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις εστίασης

Ο Δήμαρχος Σπάρτης ανακοινώνει ότι θα εισηγηθεί άμεσα στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο (δια περιφοράς), για χρονικό διάστημα 4 μηνών, οι καταστηματάρχες να μην χρεώνονται τα δημοτικά τέλη για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους και πλατείες. Καθώς τα τέλη αυτά είναι ετήσια, θα εισηγηθεί να υπάρξει έκπτωση 34% επί του συνολικού ποσού.

Για τις άδειες κοινοχρήστων χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων που ήδη έχουν χορηγηθεί και πληρωθεί εφάπαξ, να γίνει επιστροφή του ποσού της μείωσης με απόφαση Δημάρχου. 

Η Δημοτική Αρχή εξετάζει επίσης και άλλους τρόπους ελάφρυνσης των συμπολιτών μας, στα πλαίσια, φυσικά, και των δικών της οικονομικών δυνατοτήτων.

======

Κλειστές οι παιδικές χαρές του Δήμου Σπάρτης

Ο Δήμος Σπάρτης αποφάσισε το κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών στο πλαίσιο των εκτάκτων μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιοι φορείς για προληπτικούς λόγους και για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία του κορωνοϊού. «Αυτό που προέχει είναι να προστατεύσουμε πρώτα τα παιδιά μας , όλες τις οικογένειες, τους ηλικιωμένους και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο απέναντι στον ιό», δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας.

=====

Απολύμανση Σχολείων και Δημοτικών Κτιρίων στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του ιού

Ο Δήμαρχος Πέτρος Δούκας προέβη σε διευκρινήσεις το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Μαρτίου 2020 σχετικά με τις προληπτικές απολυμάνσεις που θα γίνουν στο Δήμο Σπάρτης.
Οι διευκρινήσεις δόθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γραφείο δημάρχου με την Επιτροπή Αντιμετώπισης του κορωνοϊού μετά τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για προληπτικά μέτρα διασποράς του ιού.
Από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 θα συνεχιστούν οι απολυμάνσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Πανεπιστήμιο, σχολές ΙΕΚ και ΟΑΕΔ, Δημοτικά κτίρια, χώροι Υπηρεσιών Δημόσιου Τομέα, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, Αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου ακολουθούν τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).


=====