Αστυνομικό Δελτίο


Συνελήφθησαν τρία άτομα στον Δήμο Ευρώτα για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα

Συνελήφθησαν στις 9.3.2020 το απόγευμα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, σε τρείς ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, τρείς ημεδαποί, 57χρονος, 47χρονος και 43χρονος, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα.

Ειδικότερα, στις 9.3.2020 το απόγευμα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των ανωτέρω, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν : - Στην οικία του 57χρονου πολεμικό τυφέκιο μετά τη γεμιστήρα του, πολεμική διόπτρα, πιστόλι φωτοβολίδων, ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου μετά τη θήκη της και μαχαίρι, με μήκος λάμας 13 εκατοστών - Στην οικία του 47χρονου, 9 βλήματα όλμων, κλείστρο πολεμικού τυφεκίου, επικρουστήρας πολεμικού τυφεκίου, 1.226 φυσίγγια και 100 κάλυκες. Τέλος, στην οικία του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγιο πυροβόλου όπλου και 8 κάλυκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

======