Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης - 7/3/2020


Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων Τρύπης

Στον περικαλλή Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων Τρύπης τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Την λατρευτική σύναξη επισφράγισε ο σεπτός Ποιμενάρχης απευθύνοντας πατρικά λόγια αγάπης στο εκκλησίασμα. Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή το θαύμα του Αγίου Θεοδώρου με το οποίο προστάτευσε τους χριστιανούς του τόπου του, αναφέρθηκε στη Θεία Πρόνοια που πάντα μας περιβάλλει και στην οποία θα πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα των ημερών, τον νέο κορονοϊό, επισήμανε ότι θα πρέπει να πρυτανεύσει η ψυχραιμία, αλλά και να παραμείνει ακλόνητη η πίστη των χριστιανών, η οποία θα πρέπει να εκφράζεται μέσω της συμμετοχής στη Θεία Κοινωνία και τις λατρευτικές συνάξεις. Ολοκληρώνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης εξέφρασε ευχές για μία ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στον εορτασμό παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης.

=====