Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας - Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων


Περιορισμός επισκεπτηρίου στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων - Ενισχύονται τα προληπτικά μέτρα προστασίας από τον κορονoϊό

Περιορίζεται αυστηρά σε μία ώρα ημερησίως και μόνο ένα άτομο ανά ασθενή το επισκεπτήριο στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κορονoϊό.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός :

"Λόγω της ανάγκης προστασίας της Δημόσιας Υγείας και την λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων προστασίας από αναπνευστική λοίμωξη από το νέο κοροναϊό, σας ενημερώνουμε ότι: το επισκεπτήριο στη Ν.Μ. Μολάων περιορίζεται αυστηρά σε μία ώρα ημερησίως (από τις 18:30 έως τις 19:30) και μόνο ένα (1) άτομο ανά ασθενή. Υπενθυμίζουμε ότι η είσοδος στο Νοσοκομείο γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Παρακαλούμε για την συνδρομή όλων των πολιτών ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως η προφύλαξη των ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Κορωνιός

Αναπλ. Διοικητής Γ.Ν. Λακωνίας, Ν.Μ. Μολάων

====

Να υπενθυμίσουμε και εμείς ότι σε ετοιμότητα βρίσκεται η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου κρούσματος κορονοϊού.

Tο Νοσοκομείο Μολάων ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον  ΕΟΔΥ για την διαχείριση ενδεχόμενου ύποπτου κρούσματος. Tο επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου είναι επαρκές και ικανό στο να μπορεί να ανταποκρίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και έχει ληφθεί συγκεκριμένη δέσμη μέτρων. Ουσιαστικά πρόκειται για τα μέτρα που τηρούνται για τη γρίπη.

Πρώτο Μέτρο : Είσοδος μόνο από τα Επείγοντα

Όμως και στο Νοσοκομείο έχουν ληφθεί ήδη μέτρα και δίνονται αυστηρές οδηγίες σε επισκέπτες, ασθενείς και προσωπικό ώστε να αποτραπεί μια διασπορά του ιού. Πρώτο μέτρο είναι η είσοδος στο Νοσοκομείο μόνο από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Δεύτερο μέτρο : Τοποθέτηση Ειδικών Ενημερωτικών Πινακίδων

Ειδικές ενημερωτικές πινακίδες έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους του Νοσοκομείου για την ενημέρωση των προσερχομένων, τόσο για τις διαδικασίες εισόδου όσο και για την ενημέρωση των ασθενών για την εμφάνιση τυχόν ύποπτων συμπτωμάτων. 

Τρίτο μέτρο : Περιορισμός του επισκεπτηρίου

Τέταρτο μέτρο : Τοποθέτηση ειδικού οικίσκου εξωτερικά του Νοσοκομείου

Στην είσοδο του Νοσοκομείου από τα ΤΕΠ, έχει τοποθετηθεί ειδικός οικίσκος /κιόσκι όπου υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό που θα ανιχνεύει πιθανά κρούσματα, ώστε αν ανιχνευτεί ένα ύποπτο περιστατικό να αντιμετωπιστεί άμεσα και να αποφευχθεί η διασπορά τόσο εντός του νοσοκομείου όσο και στους πολίτες.

Πέμπτο μέτρο : Συγκρότηση Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης

Έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα αντιμετώπισης ενδεχόμενου περιστατικού κορονοϊού, απαρτιζόμενη από γιατρό Παθολόγο, νοσηλευτές και προσωπικό καθαριότητας που έχουν εκπαιδευτεί για την αντιμετώπιση κρούσματος κορονοϊού.

======