Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης


Τιμητική εκδήλωση για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο στον Βρονταμά του Δήμου Ευρώτα

Στο Πνευματικό Κέντρο Βρονταμά του Δήμου Ευρώτα, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, έλαβε χώρα την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 τιμητική εκδήλωση για τον σεπτό Ποιμενάρχη κ. Ευστάθιο με αφορμή την συμπλήρωση φέτος σαράντα ετών αρχιερατικής διακονίας στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βρονταμά, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου όπου κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων ευεργετών του χωριού και του ζεύγους Ιωάννη και Ελένης Σταύρου.


Στην εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η κα. Χριστίνα Νικολέττου - Φαρλέκα. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός. Την παρουσίαση του μεγάλου πνευματικού, φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου έκανε η νομικός κ. Παναγιώτα Σταπάκη.


Την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον Σεβασμιώτατο έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, χαρακτηρίζοντας τυχερή τη Λακωνία που απολαμβάνει επί τέσσερις δεκαετίες το εξαιρετικά σημαντικό και πολυποίκιλο έργο του Σεβασμιωτάτου. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στον Σεβ. Ποιμενάρχη υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο του.

Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε αρχικά, εμφανώς συγκινημένος, όλους όσους οργάνωσαν και συμμετείχαν στην ευγενική αυτή πρωτοβουλία. Στη συνέχεια επισήμανε ότι όλα όσα έχουν συντελεστεί στην Ιερά Μητρόπολη τα σαράντα χρόνια της αρχιερατείας του είναι καρπός της μέριμνας και της αγάπης του Θεού, καθώς και της συνεργασίας κληρικών και πολλών ευσεβών χριστιανών, που στάθηκαν με συγκινητική προθυμία στο πλευρό του Μητροπολίτη τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας κ. Μιχάλης Σταματάκος, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ευρώτα, κληρικοί της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

Λακωνικά Νέα .gr με πληροφορίες από το immspartis.gr

====