Ο.Ε.ΕΣ.Π.


Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο Γύθειο

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) πραγματοποίησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 1 & 2 Φεβρουαρίου 2020 στο Γύθειο.

Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων οι Βουλευτές Ν. Λακωνίας κ.κ Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Σπάρτης κ. Χρήστος Κανακάκος, ο Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Σπάρτης και πρώην Δήμαρχος Θεραπνών κ. Ιωάννης Ράλλης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης κα. Γεωργία Λυροφώνη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο Πρόεδρος Ο.Ε.Β.Ε.Λ. κ. Σωτήριος Ροϊνός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων κα. Ευθυμία Περδικόγιαννη και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων κ. Νικόλαος Θεοδοσάκης.

Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης η Ομοσπονδία δια του Προέδρου της κ. Γεωργίου Βαγενά έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της και απένειμε έπαινο στον Εμπορικό Σύλλογο Γυθείου «Η Ομόνοια» για την συνεισφορά του στον εμπορικό συνδικαλισμό, στην ευημερία και την πρόοδο του τόπου.


Έπειτα συζητήθηκαν τοπικά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Λακωνίας και αποφασίστηκε να εκδοθεί ένα ψήφισμα από κοινού με όλους τους φορείς, το οποίο θα αναφέρεται στο τεράστιο πρόβλημα σχετικά με το ελαιόλαδο και τους τρόπους αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης που έχουν επέλθει οι παραγωγοί, οι συνεταιρισμοί και οι επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου, λόγω της χαμηλής τιμής του.

Μείζον θέμα είναι η ολοκλήρωση του έργου Εθνικής Οδού Σπάρτης - Γυθείου, που αποτελεί έναν κομβικό οδικό άξονα του Νομού Λακωνίας. Το έργο αυτό συνιστά έργο πνοής για τη Λακωνία, δεδομένου ότι θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και την διακίνηση των προϊόντων.

Την δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Βαγενάς ενημέρωσε για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ζήτησε την άποψη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να προασπιστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού μας συστήματος, για το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς καθώς και τις ενέργειες - αντιδράσεις  της Ομοσπονδίας όσον αφορά την απόφαση λειτουργίας των καταστημάτων σχεδόν όλες τις Κυριακές του χρόνου σε κάποιες περιοχές της χώρας μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο Γυθείου καθώς και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας για την φιλοξενία και την συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

=====