Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης - 1/1/2020


Η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης για το νέο έτος


Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, τελέσθηκαν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η καθιερωμένη Δοξολογία για το νέο έτος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και πριν την Δοξολογία, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί τοπικοί άρχοντες, επικεφαλής και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προέτρεψε το εκκλησίασμα, αλλά και γενικότερα το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, τη νέα χρονιά, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για υγεία, ειρήνη, χαρά και ψυχική γαλήνη, να θέσουμε ως στόχο την αυτογνωσία, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της θεογνωσίας και της ανθρωπογνωσίας. Αν καταφέρουμε το στόχο αυτό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, τότε ο νέος χρόνος θα είναι ευλογημένος και εποικοδομητικός.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Επισκοπείο τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης για τα Κάλαντα. Αφού ευχαρίστησε τον μαέστρο κ. Σαράντο Κανελλάκο και τα μέλη της Φιλαρμονικής για την - όπως πάντα - εξαιρετική παρουσία τους, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε υγεία, χαρά, κατά Θεόν προκοπή και εκπλήρωση των στόχων του καθενός.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Διοικητήριο, όπου ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Π.Ε Λακωνίας  εκφράζοντας ευχές για ένα ευλογημένο και δημιουργικό έτος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρου Βερούτη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκωνα Τζινιέρη και της Περιφερειακής Συμβούλου, Εντεταλμένης για τις Επετειακές Εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, κα. Μαργαρίτας Σπυριδάκου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχές του τόπου, εργαζόμενοι της Π.Ε. Λακωνίας και πολίτες, που ευχήθηκαν στη νέα Περιφερειακή Αρχή υγεία και επιτυχία στο έργο της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης για τις ευχές και τις διδαχές του, επισήμανε τις δυσκολίες, που αντιμετωπίσαμε οι Έλληνες τη δεκαετία που πέρασε και χαρακτήρισε το 2020 ως χρονιά ορόσημο για την πορεία της Πατρίδας μας. Τόνισε επίσης, ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον, αφού φροντίσουμε να το προετοιμάσουμε και να εργαστούμε σκληρά για την επίτευξη των στόχων μας, έχοντας κατά νου ότι, τίποτα δε μας χαρίζεται χωρίς την ανάλογη προσπάθεια. Τέλος ευχήθηκε το 2020 να είναι για όλους τους Λάκωνες,  έτος υγείας και χρονιά επίτευξης στόχων και προσδοκιών.

(Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την κοπή της βασιλόπιτας στο Διοικητήριο Λακωνίας)


=====