Περιφέρεια Πελοποννήσου


Τιμητική της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε την τιμητική της το απόγευμα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2019, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου "Χριστούγεννα στο Πάρκο μας" που από τις 13 Δεκεμβρίου διοργανώνουν στο Πεδίο του Άρεως η Περιφέρεια Αττικής, η Ενωση Περειφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και το Γραφείο Ισότητας της ΕΝΠΕ.

Συγκεκριμένα, στον πιο πάνω χώρο, με την συμμετοχή των 13 Περιφερειών της χώρας, πραγματοποιείται καθημερινά - και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2020 - η εκδήλωση "Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα", σκοπός της οποίας είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες της τα πιο αντιπροσωπευτικά ήθη και έθιμα κάθε τόπου, με έμφαση στα Χριστουγεννιάτικα, τα Πρωτοχρονιάτικα και αυτά των Θεοφανίων.

Το Πεδίο του Άρεως επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.

Στις  εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και Χριστουγεννιάτικα έθιμα από την Πελοπόννησο, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα της περιοχής μας. Ο κ. Νίκας επισκέφθηκε τόσο το περίπτερο της Περιφέρειάς μας, όσο και αυτά των υπόλοιπων Περιφερειών της χώρας.

=======