Ανακαίνιση Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης - 3/8/2011


Την υπόθεση της ανακαίνισης και αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, επανέφερε με Επίκαιρη Ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

 

Εκ μέρους της κυβερνήσεως στη συγκεκριμένη συζήτηση παρέστη η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Δαβάκης ζήτησε από την παριστάμενη υπουργό να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής της Μελέτης και να προχωρήσει η προκήρυξη, προκειμένου ένα κτήριο που περικλείει ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Λακωνίας και ιδιαίτερα της Σπάρτης, να αποκτήσει τη μορφή που του αξίζει και να στεγάσει την υπηρεσία του παραρτήματος των Γενικών Αρχείων του Κράτους της Λακωνίας.

Απαντώντας στον κ. Δαβάκη η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η σχετική διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση του έργου με το αρχικό ποσόν των 130 χιλιάδων ευρώ.

Ο κ. Δαβάκης στην απάντηση του ανέφερε, ότι κατ’ αρχάς γεννά αισιοδοξία η θέση της κ. Υπουργού και ότι πρέπει άμεσα έστω και με το αναφερόμενο ποσό των 130 χιλιάδων ευρώ, να ξεκινήσει η διαδικασία ανακατασκευής του κτηρίου.

=====