Ι.Μ Μάνης


Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Γύθειο

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων του Θαυματουργού, προστάτου των ναυτικών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της πόλεως του Γυθείου, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Γυθείου π. Στέφανο Ταβουλάρη και το διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Στο κήρυγμά του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβ. μίλησε για τούς γεωγραφικούς σταθμούς του βίου του αγίου Νικολάου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προστασία και βοήθεια που παρέχει στο ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό μας, στον εμπορικό στόλο, στο Λιμενικό Σώμα και στους αλιείς μας.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγ. Νικολάου και ο Σεβ. επιβιβάστηκε καϊκιού με τις Λιμενικές αρχές του τόπου και κάμνοντας τον περίπλου του λιμένος Γυθείου, συνοδεία αλιευτικών σκαφών, που απέδιδαν τιμές, αποβιβάστηκε στην προβλήτα του λιμένος, όπου τελέστηκε η αρτοκλασία του λιμεναρχείου Γυθείου και του δημοτικού λιμενικού ταμείου. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης ευχήθηκε στους αλιείς έτη πολλά και ευλογημένα.

Το παρόν στον εορτασμό έδωσαν,μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Λυροφώνη, η αντιδήμαρχος κα Δρακουλάκου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Αν. Μάνης κ. Τζαννετάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Υπαστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Λιμεναρχείου Γυθείου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αντιπροσωπεία μαθητών/τριων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου και πλήθος κόσμου (πηγή φωτο Ι.Μ Μάνης).

=====