Δήμος Ανατολικής Μάνης - Υποδομές


Αναβαθμίζεται το νέο στάδιο Γυθείου


Στην έγκριση 600.000,00 ευρώ για την κατασκευή της κερκίδας και των εργασιών ηλεκτροφωτισμού του αγωνιστικού χώρου του νέου σταδίου Γυθείου, προχώρησε στις 3 Δεκεμβρίου 2019 ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος από το πρόγραμμα Φιλόδημος IΙ.

Η πράξη συνολικού προϋπολογισμού 750.000 € (150.000 € θα διατεθούν από ιδίους πόρους του Δήμου) αφορά στην κατασκευή της κερκίδας-κτιρίου Κ3 του νέου σταδίου Γυθείου καθώς και στον ηλεκτροφωτισμό του αγωνιστικού χώρου.Οι εργασίες έχουν ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του γηπέδου τόσο στο τμήμα του στίβου όσο και στις κτιριακές εγκαταστάσειςώστε να καταστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής αθλητικός χώρος για αθλούμενους, αθλητικά σωματεία άλλα και πολίτες.

Γνωρίζοντας τις ανάγκες του τόπου, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, υποβάλλαμε τον Απρίλιο του 2019 σχετικό αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος II» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» επενδύοντας με αυτόν τον τρόπο στη νέα γενιά του τόπου.

Η επέκταση με κατασκευή νέας κερκίδας κρίνεται αναγκαία λόγω των πολλαπλών χρήσεων του γηπέδου (στίβος, ποδόσφαιρο), όχι μόνο γιατί υπάρχουν αρκετά αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή τα οποία διατηρούν ενεργά τμήματα ανδρών, γυναικών και παιδιών αλλά θα συντελέσει επιπλέον και στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Θα δημιουργηθούν επιπλέον αποδυτήρια που θα εξυπηρετήσουν αθλητές πέραν από αυτούς του ποδοσφαίρου που ήδη σήμερα εξυπηρετούνται από τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα, στο ισόγειο τμήμα της κερκίδας έχει προβλεφθεί και η κατασκευή wc θεατών που σήμερα εξυπηρετούνται από χημικές τουαλέτες, θεωρώντας επιβεβλημένη την ανάγκη να εξασφαλίζονται οι κανόνες υγιεινής.

Με την προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού ηλεκτροφωτισμού, θα διευρυνθεί το ωράριο χρήσης και λειτουργίας του γηπέδου καθώς δίνεται η δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων και αθλημάτων και κατά τις βραδινές ώρες, ενώταυτόχρονα εξασφαλίζεται η ασφάλεια των αθλούμενων.

Δήμος Ανατολικής Μάνης

======