Επικαιρότητα


Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου Γερακίου λόγω έλλειψης προσωπικού

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου κ. Παναγιώτης Αγγελέτος με επιστολή του προς το Υπουργείο Πολιτισμού, τους βουλευτές Λακωνίας, τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας και τον δήμαρχο Ευρώτα, αναφέρει τα εξής :

"Δυστυχώς ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου Γερακίου για ακόμη μια φορά έκλεισε - λόγω έλλειψης προσωπικού - την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019. Οι δε βυζαντινές εκκλησίες του οικισμού παραμένουν κλειστές για χρόνια πάλι λόγω έλλειψης προσωπικού.

Είναι λυπηρό να έρχονται επισκέπτες στον τόπο μας από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, να βρίσκουν πόρτες ερμητικά κλειστές και να μην μπορούν να θαυμάσουν αυτά τα σπάνια δείγματα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και αγιογραφίας.

Επί σειρά ετών αιτούμαστε την πρόσληψη μόνιμου αλλά και εποχικού προσωπικού ώστε να αναβαθμιστεί ο τόπος μας τουριστικά και οι τουρίστες να μην φεύγουν άπραγοι. Συνεχίζουμε να έχουμε το ίδιο πάγιο αίτημα ώστε o αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου Γερακίου και οι βυζαντινές εκκλησίες του οικισμού να είναι συνέχεια ανοικτά και ο τόπος μας να γίνει τουριστικός προορισμός με συνέπεια να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Παρακαλούμε για ενέργειές σας".

=====