Ι.Μ Μάνης


Η Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής στο Γύθειο

Για πρώτη φορά, η τιμία κάρα της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος και θαυματουργού Παρασκευής, ήλθε το απόγευμα της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου 2019 στο Γύθειο στον δεύτερο Ι.Ναό του Επισκοπείου Μάνης, στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, από τον Ι. Ναό του ομωνύμου Δήμου Αττικής, προς ευλογίαν, προσκύνησιν και πνευματικήν ενίσχυσιν των πιστών.

Την τιμία κάρα συνόδευσε μετά πάσης ευλαβείας ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κουνάλης, εφημέριος του ως άνω Ι. Ναού των Αθηνών.

Μετά την λαμπρή υποδοχή της τιμίας κάρας, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιουμένου υπό πλειάδος ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, τελέσθηκαν ο Αρχιερατικός Εσπερινός και το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου.

Για την Αγία Παρασκευή, τον βίο και τα θαύματά της μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης με πολύ πνευματικά λόγια. Στο αναλόγιο διακόνησαν οι κ.κ. Ανάργυρος Δερδελάκος, Δημ. Μαυρικορδόπουλος, Πέτρος Διαμαντάκος, Εμμανουήλ Μάνεσης και Φώτιος Παπαδάκος.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκαν και προσκύνησαν την τιμία κάρα με ιερό δέος και κατάνυξη, ευχαριστώντας την Ι. Μητρόπολη για την μεγάλη αυτή πνευματική ευκαιρία που τους δόθηκε. Μεταξύ αυτών έδωσαν το παρόν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Τσιριγώτης και η Δημοτική Σύμβουλος κα Ρουμπάκου, ως εκπρόσωποι του Δημάρχου Αν. Μάνης, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος και ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Επιπυραγός κ. Γραφάκος.

Την επομένη ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης, ο οποίος στο κήρυγμά του μίλησε για τα θαύματα της Αγίας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη ο Παρακλητικός Κανών της Αγίας Παρασκευής, παρουσία πλήθους πιστών.

======