Ερώτηση Αποστολάκου για τα λεωφορεία στο Κ.Τ.Ε.Λ. Λακωνίας.


 

 

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Ι. Ραγκούση και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη σχετική με την καθυστέρηση στην καταβολή των επιδοτήσεων για την αντικατάσταση λεωφορείων ενταγμένων στο Κ.Τ.Ε.Λ. Λακωνίας.

 

28/7/2011

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής :

 Στη βάση των διατάξεων των Νόμων 2963/2001 και 3717/2008 για την αντικατάσταση λεωφορείων δημοσίας χρήσης που είναι ενταγμένα σε Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., εκατοντάδες ιδιοκτήτες λεωφορείων από ολόκληρη την Ελλάδα προχώρησαν στη νόμιμη αντικατάσταση των λεωφορείων τους, θεωρώντας ως νομοταγείς πολίτες πως έχουν εξασφαλίσει τη σχετική κρατική επιδότηση.

Μόνο στο Νομό Λακωνίας χρήση των ευεργετικών νομοθετικών διατάξεων έκαναν πάνω από 15 ιδιοκτήτες λεωφορείων του τοπικού Κ.Τ.Ε.Λ. Ωστόσο και παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει έκτοτε, οι δικαιούχοι του προγράμματος δεν έχουν λάβει ακόμη τις επιδοτήσεις. Η κρατική ασυνέπεια και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση έχουν προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στους δικαιούχους, που δικαίως ζητούν άμεση την καταβολή των επιδοτήσεων.

Σε προγενέστερη σχετική Αναφορά μου (5893/26.05.2011), ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Ι. Μαγκριώτης απάντησε πως έχουν διατεθεί 118.000.000 ευρώ και για τυχόν νέα σχετική πίστωση αρμόδιο είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας. Από το τελευταίο όμως, ο τότε Υφυπουργός κ. Π. Ρήγας σημείωνε στη δική του απάντηση πως αρμόδιο για το θέμα είναι αποκλειστικά το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Η ασυνεννοησία και η εκατέρωθεν επίρριψη ευθυνών μεταξύ των Υπουργών επιτείνει την έντονη ανησυχία, την οργή και την απογοήτευση των θυμάτων της ανεύθυνης και ανερμάτιστης αυτής κυβερνητικής πολιτικής, δηλαδή τους ιδιοκτήτες λεωφορείων Κ.Τ.Ε.Λ.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί,

 Για ποιους λόγους δεν έχει καταβληθεί το σύνολο των επιδοτήσεων στους δικαιούχους ιδιοκτήτες λεωφορείων δημοσίας χρήσης που είναι ενταγμένα σε Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε;

Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβούν προκειμένου να καταβληθούν οι επιδοτήσεις στους δικαιούχους;