Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης - 11/7/2019


Αναγόρευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου

Εξαιρετική τιμή αποτελεί για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, αλλά και εν γένει για την Ιερά Μητρόπολή μας, η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για αναγόρευση του σεπτού Ποιμενάρχη μας σε επίτιμο Διδάκτορα του τμήματος Πληροφορικής.

Η εισήγηση έγινε από τον συμπατριώτη μας αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής και αναπληρωτή Πρόεδρο και Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» κ. Δημήτριο Βέργαδο.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η αναγόρευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας γίνεται σε αναγνώριση της εξαιρετικής του συμβολής στον πολιτισμό και τα γράμματα, καθώς και για το κοινωνικό, πνευματικό, ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό και συγγραφικό του έργο.

Η τελετή αναγόρευσης θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθούν από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Επιδόθηκε στον Σεβ. Μητροπολίτη μας από τον αναπ. Καθηγητή κ. Βέργαδο η τιμητική απόφαση του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2019 επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, στο γραφείο του, ο αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και αναπληρωτής Πρόεδρος και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» κ. Δημήτριος Δ. Βέργαδος, προκειμένου να του επιδώσει επίσημα  την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, για αναγόρευση του σεπτού Ποιμενάρχη μας σε επίτιμο Διδάκτορα του τμήματος Πληροφορικής. Επίσης ο κ. Βέργαδος πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο στον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κ. Βέργαδο για την τιμητική και συγκινητική εισήγησή του, όσο και τα μέλη της Συνέλευσης του τμήματος Πληροφορικής καθώς και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που ομόφωνα αποφάσισαν να τιμήσουν στο πρόσωπο του ιδίου την Ιερά Μητρόπολή μας και την Εκκλησία της Ελλάδος εν γένει.

Από την πλευρά του ο κ. Βέργαδος επισήμανε ότι αποτελεί εξαιρετική τιμή και χαρά για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς να έχει στις τάξεις του, ως επίτιμο Διδάκτορα, έναν καταξιωμένο Ιεράρχη με πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και συγγραφικό έργο, ο οποίος χαίρει της συνολικής αποδοχής στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτελώντας παράδειγμα σύνεσης, πνευματικότητας, ταπεινότητας και εργατικότητας.