Δήμος Ανατολικής Μάνης - η Μάνη τιμά τις ηρωικές μανιάτισσες


Εκδηλώσεις στο Δήμο Ανατολικής Μάνης για τη Μάχη του Διρού


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο μας και την ένδοξη Μάνη, να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της Ηρωικής Μάχης του Διρού, όπου οι Μανιάτισσες με μοναδικό όπλο το δρεπάνι του θερισμού ταπείνωσαν στις 22-26 Ιουνίου 1826 τον αήττητο μέχρι τότε Ιμπραήμ Πασά, στο ακρογιάλι του Διρού.

Με τιμή,
ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης
Πέτρος Ν. Ανδρεάκος

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα τελεσθούν το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 στον Πύργο Διρού.

Αναλυτικά,το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 στις 8 το βράδυ θα γίνει η αναπαράσταση της απόκρουσης του Ιμπραήμ στο ακρογιάλι του Διρού. Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 στις 7 το πρωί χαιρετισμός της ημέρας με ταυτόχρονες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών του Πύργου Διρού, ενώ στις 8 θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία του Πύργου Διρού. Στις 10:40 θα λάβει χώρα η Επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ’ και αμέσως μετά μετάβαση επισήμων και κοινού στην κεντρική πλατεία, επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου, κατάθεση στεφάνων και σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

Το Σπήλαιο Αλεπότρυπα Διρού θα είναι επισκέψιμο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, 9:00 - 15:00.

Κατά το 2ήμερο 27 & 28 Ιουνίου 2020 : Γενικός σημαιοστολισμός δημόσιων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και κατοικιών, από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου. Φωταγώγηση δρόμων και πλατειών.

=====